WENSTRAJECT

Home > Wensen > Wenstraject
Een vervulling van een wens, “de Wish Journey”, gaat niet over een nacht ijs. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid zodat iedereen er zeker van is dat de wensvervulling een groot succes wordt voor het wenskind. We betrekken het wenskind en gezin bij de invulling van het wensproces om samen de allerliefste wens te realiseren. Voorafgaand aan de wensvervulling bestaat er een traject, bestaande uit verschillende stappen van verzinnen, voorbereiden en voorpret hebben zowel bij het wenskind en gezin als de mensen van Make-A-Wish Nederland. Samen gaan we op reis en zorgen dat alles vlekkeloos verloopt.
 

Aanmelden

De wens kan alleen worden aangemeld bij Make-A-Wish Nederland. Iedereen kan een kind aanmelden; verpleegkundigen, de ouders, buren, vrienden of een opa of oma van het wenskind. Er moeten enkele formulieren worden ingevuld. Verder krijgt het wenskind een inspiratie item opgestuurd om alvast na te kunnen gaan denken over zijn/haar wens. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt door de wenshaler met het kind en familie om te ontdekken wat de allerliefste wens is.

Gesprek met wenskind/familie

Hierbij zijn twee vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland aanwezig. Samen wordt er gekeken wat het kind heeft verzameld rondom zijn/haar wens en komen zij al pratend, vragend en luisterend tot wat de allerliefste wens is. Hiervan wordt een verslag gemaakt en wordt gebruikt als basis om mee aan de slag te gaan.

Organisatie van de wens

Hier begint het creatieve proces en wordt er nagedacht hoe het kind de ultieme wensbeleving kan krijgen waar het wenskind betrokken kan worden bij de organisatie van de wens. Door de wensvervuller wordt een draaiboek gemaakt. Uiteraard is een deel geheim, zodat het kind regelmatig op de dag wordt verrast, maar ook dingen herkent vanuit het betrokken zijn bij de voorbereiding. De datum van de wensvervulling wordt aan het wensgezin doorgegeven.

Wensvervulling

De grote dag voor het wenskind is aangebroken. Vooraf wordt alles wat in het voortraject is besproken goed doorgenomen. Vervolgens is het moment aangebroken en staat alles in het teken van een perfect georganiseerde wensvervulling waar heel veel plezier aan beleefd wordt.

Afsluiting

Op de dag zijn er foto’s gemaakt en wordt er een fotoboek gemaakt van de wensvervulling, die opgestuurd wordt aan het wenskind. Hiermee komt het samen op reis zijn geweest ten einde.
Verder worden er wensverslagen gemaakt die naar kantoor en de coördinator communicatie worden gestuurd. Indien het wensgezin toestemming heeft gegeven voor publiciteit proberen wij aandacht te krijgen voor het werk van Make-A-Wish Nederland door de wens te publiceren op onze social media kanalen en eventueel de lokale pers te informeren.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.