Roel

terug naar wensen
Home > Wensen > Roel
 
 

Roel knuffelt neushoorns

Roel (10) heeft een auto-immuunziekte. Hij houdt ontzettend veel van dieren en wil het allerliefst meelopen met een dierenverzorger. Onlangs ging zijn wens in vervulling.

’s Ochtends worden de ouders van Roel en zijn twee zussen, Inge en Miranda, thuis opgehaald door een limousine. Chauffeur Ruud overhandigt een zeer belangrijke brief die met spoed bij Roel bezorgd moet worden. Roel zit nietsvermoedend op school, dus gaan ze de brief brengen. Het is een uitnodiging van de Universiteit Utrecht, afdeling Dierengeneeskunde. Roel is van harte welkom voor een verkorte opleiding en praktijkuitvoering Dierengeneeskunde. Dat had hij niet verwacht. Wat gaaf! De klas zwaait Roel en zijn familie uit, maar niet voordat alle klasgenoten de limousine van binnen en buiten hebben geïnspecteerd.

Universiteit

Bij de Universiteit wordt het gezin ontvangen door een ouderejaars student Dierengeneeskunde. In de collegezaal krijgen ze, zoals echte studenten, een kort college over Dierengeneeskunde. Er volgt een rondleiding door het Departement Pathobiologie, inclusief skeletten en dieren op sterk water. Voor de praktijkuitvoering staat Dierenarts Ineke Roel op te wachten met een mooie stethoscoop en een echte laborantenjas. Er zijn een aantal dieren die onderzocht moeten worden en dat mag Dierenarts Roel doen in zijn eigen behandelkamer. Als een volleerd dierenarts roept hij zijn patiënten – een cavia, konijn en herdershond – binnen voor onderzoek. Samen met Ineke kijkt hij of de beestjes gezond zijn. ‘Ziet de vacht er goed uit? Zijn de ogen glanzend en vochtig? De oren schoon?’ Gelukkig zijn de dieren op en top gezond. Na een kijkje op de Reptielenafdeling, waar Roel en zijn zussen een slang en een hagedis mogen vasthouden, is Roel geslaagd voor zijn verkorte opleiding tot dierenarts. Als cadeau krijgt hij een officiële trui van de Universiteit Utrecht! Gaaf! Hij trekt hem direct aan!


Hij zucht: "Iedere keer denk ik dat het is afgelopen, maar dan is er nog een verrassing! Nu zal het wel echt afgelopen zijn. Zo jammer!"

Beekse Bergen

In de limousine gaat de rit verder naar het volgende avontuur. Ranger Judith uit het safaripark Beekse Bergen, heeft gehoord dat Roel graag dieren verzorgt. In het safaripark zijn genoeg dieren en zijn hulp is zeer welkom! Bij aankomst staat Judith al klaar met een stoere Jeep. In de achterbak van de jeep racen ze over de steppe en de savannes. Onderweg bewonderen ze giraffen, cheeta’s, gnoes, hertjes, leeuwen, oerpaarden en nog veel meer! Aangekomen bij de Ringstaartmaki’s, is er werk aan de winkel. Ze hebben honger! En dierenverzorger Roel mag ze voeren. Wat zijn ze leuk! Maki’s zijn dol op druiven! Die eten ze zo uit je hand. Na deze heel bijzondere ervaring, racen ze verder naar de lievelingsdieren van Roel. Ze zijn grijs en wegen wel 2000 kg! Inderdaad, het zijn de neushoorns! Neushoorns zijn heel lieve en vriendelijke dieren, mits ze zich niet aangevallen voelen. En Roel mag ze aaien! Er is zelfs een babyneushoorntje dat vrolijk achter zijn moeder aanrent.

Dieren verzorgen

Een dierenverzorger moet natuurlijk ook hokken uitmesten en eten geven. Met een kruiwagen en schep gaat Roel als een ware dierenverzorger aan de slag. Daarna mag hij ze ook eten geven. Als het werk is geklaard, rijden ze met de Jeep de vlakte op om de rest van de kudde neushoorns te bekijken. Wat zijn ze lief en leuk! De neushoorns zijn erg nieuwsgierig en komen zo dichtbij dat Roel ze kan aaien! Echter, de neushoorns moeten op stal. Met behulp van de Jeep worden ze naar binnen gedreven. Dan zitten de taken als dierenverzorger er op! Roel neemt afscheid van zijn lievelingsdieren! Dan wordt deze superdag afgesloten met een lekker diner. Roel krijgt maar liefst drie soorten frietjes en hij mag zelf zijn ijsje in de keuken maken.

Lees hier nog meer wensverhalen!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.