Melisa

terug naar wensen
Home > Wensen > Melisa
 
 

Melisa: Een prinses met een missie!

Melisa (9) strijdt al jaren tegen een aplastische anemie, een auto-immuunziekte in haar beenmerg. Onlangs lag ze zeven maanden aan een in het ziekenhuis. Het denken en verlangen naar haar wensvervulling gaf haar veel kracht om die vervelende periode te doorstaan. Haar liefste wens was om een prinses te zijn, maar wel een die een chocoladetaart mocht maken (en opeten…!) Make-A-Wish Nederland liet deze wens in vervulling gaan. 

Een echte prinses

Een prachtig versierde, roze limousine komt Melisa, haar ouders en broer Emre (12) thuis ophalen. De limousine brengt het gezin bij kasteel Hoekelum, waar ze een prinses ontmoeten. Samen drinken ze heel hoffelijk een kopje koffie met een groot stuk taart en Melisa ontvangt een aantal pakketjes. Als ze de pakjes openmaakt beginnen haar ogen te stralen: een echte prinsessenjurk, inclusief hakken en tiara!

Husniye, moeder van Melisa: “We vielen van de ene verrassing in de andere. Het was een geweldige wensvervulling, precies wat Melisa had gewenst. Vooral het spelelement maakte het erg leuk voor de aanwezigen!”

Betoverend

De prinses vraagt Melisa om haar te helpen. Alle dieren in het bos zijn namelijk betoverd door een boze heks. Melisa moet vijf opdrachten voltooien om de betovering ongedaan te maken. Samen met haar ouders en broer lost ze onder andere een puzzel op, doet ze de kabouterdans en maken ze heksensoep. Deze voeren ze vervolgens, stiekem, aan de heks die in een diepe slaap valt. Met de schatkaart vinden ze vervolgens de toverstaf waarmee ze alle dieren weer tot leven kunnen wekken. Missie geslaagd!

“Melisa was aan het stralen. Het leek wel of ze helemaal niet ziek was. Ze was onvermoeibaar, de hele tijd aan het lachen, zo vrolijk hebben we haar in tijden niet meegemaakt!”, aldus Husniye.

Na afloop eet de familie pannenkoeken, het lievelingseten van Melisa met als toetje uiteraard zelfgemaakte chocoladetaart. Op de terugweg viel ze, met een lach op haar gezicht, in een diepe slaap.

Lees hier nog meer wensverhalen!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.