KRACHT VAN DE WENS

Home > Wensen > Kracht van de wens
Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect. Maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen. Sinds de oprichting in 1989 beleefden al meer dan 5.000 ernstig zieke kinderen een fantastische wens.
 

Arnold Malakusea, vader van Jaleesa – campagnekanjer

‘Jaleesa kreeg kracht in het kwadraat’

Jaleesa was in de bloei van haar leven toen ze op veertienjarige leeftijd te horen kreeg dat ze kanker had. Fysiek en mentaal betekende dit een grote klap voor Jaleesa en haar ouders. Een zware behandeling van anderhalf jaar volgde. Tijdens deze periode hield Jaleesa een dagboek bij. Haar grote wens was om dit dagboek als een daadwerkelijk boek uit te geven. Eind februari 2008 ging deze wens in vervulling. Eind 2009 bleek echter dat de ziekte was teruggekeerd. Een nieuwe zware periode volgde, waarin uiteindelijk bleek dat Jaleesa niet meer te genezen was. Op 18 juli 2011, anderhalf jaar nadat de ziekte bij haar was teruggekeerd, is Jaleesa overleden.

Haar vader Arnold kijkt nog altijd dankbaar terug op haar wensvervulling en haar activiteiten als campagnekanjer voor Make-A-Wish Nederland. ‘De wensvervulling, daar blijf ik altijd aan terugdenken. Ik blijf putten uit die mooie herinneringen. Haar boek is daarbij een tastbare herinnering. Dat pak ik er nog steeds weleens bij.’ Van het boek van Jaleesa, getiteld Overhoop, zijn inmiddels vierduizend exemplaren verkocht. Vader Arnold is nog steeds onder de indruk van het effect van de wensvervulling op Jaleesa. "Je hebt kracht nodig om te genieten van het leven. Jaleesa heeft kracht in het kwadraat gekregen. Make-A-Wish heeft ons laten zien hoe belangrijk het is om te genieten van dat wat je hebt, niet om te blijven hopen op dat wat je niet hebt of misschien nooit meer kan. Tijdens de wensvervullingen kunnen zieke kinderen hun ziekte gewoon vergeten, omdat ze zich kunnen vastklampen aan die onvergetelijke ervaring."

Hiermee onderscheidt Make-A-Wish zich volgens Arnold van andere goede doelen. "Andere organisaties zijn vaak heel erg op de ziekte gericht. Maar die kun je toch niet weghalen. Toen mijn dochter ziek werd, had ik helemaal niets te maken met allerlei wereldproblemen of de ziekte van de buurman of de buurvrouw. Het ging alleen om mijn dochter. Make-A-Wish maakte speciaal voor mijn dochter zo’n mooie wensvervulling, dat is bijzonder. Op een positieve manier stond ze in het middelpunt van de belangstelling. Niet met allerlei artsen aan haar bed, niet als dat kankerpatiëntje, maar gewoon als Jaleesa. Ze fleurde helemaal op, het was een super moment. De wensvervulling van Jaleesa was daarmee de mooiste dag van mijn leven. Samen met haar geboortedag."

Voor meer mooie wensverhalen, lees onze wensverslagen.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.