Juan

terug naar wensen
Home > Wensen > De liefste wens van Juan (4) : rijden in een echte brandweerauto
 
 

Juan als brandweerman, conducteur en piloot!

Juan is vier jaar en heeft een niertransplantatie gehad vanwege ernstige nierproblemen. Hij is een enthousiaste kleuter die gek is op vervoersmiddelen. Treinen, helikopters, bussen en auto’s, alles vindt hij leuk. Zijn liefste wens: rijden in een echte brandweerauto!

’s Ochtends hoort Juan de sirenes loeien en steeds dichterbij komen. Plotseling staan er brandweermannen voor de deur. Ze bellen aan en als Juan bij de deur staat zegt  één van de mannen: “Vandaag is jouw wensvervulling. Ga je met ons mee?”. Dat wil Juan wel! Samen met zijn ouders en zus stapt hij in de brandweerauto.

Brandweerkazerne

Als het gezin aankomt bij de brandweerkazerne ziet Juan een rij brandweerauto’s staan en een boog van water. “Wow… wat mooi,” zegt Juan. Iedereen wordt naar de kantine gebracht waar ze wat gaan drinken. Er staat een prachtige brandweermantaart klaar.

De rest van de ochtend heeft de brandweer mooie dingen voor Juan in petto. Hij gaat met verschillende voertuigen een rondje rijden, er wordt een echte brand geblust en ook mag hij in de brandweerhoogwerker. Iedereen geniet met volle teugen. Van het brandweerkorps krijgt hij een stoere brandweerhelm en ook nog een mooi dekbedovertrek, zodat dat de brandweer altijd dicht bij hem is.

Kaartjes knippen

Na de lunch wordt Juan met twee brandweerauto’s naar het treinstation in Zwolle gebracht waar conducteur Klaas op het gezelschap staat te wachten. Klaas is conducteur bij de Nederlandse Spoorwegen. Samen met de hele familie stappen ze in de trein. Juan en Klaas gaan samen kaartjes van de treinreizigers controleren. De trein stopt op station Lelystad waar er een grote brandweerlimousine op Juan staat te wachten om verder mee te gaan.

Piloot Juan

De limousine brengt het gezin naar het vliegveld van Lelystad. “Wat veel vliegtuigen. Wat gaan we hier doen?” vraagt Juan. Juan wacht in spanning af. Ze worden opgehaald door een piloot en lopen vervolgens naar een helikopter. Juan bekijkt de helikopter van top tot teen en stelt veel vragen aan de piloot over alle knopjes. “We gaan een stukje vliegen, dan kan je het allemaal zien,” zegt de piloot. Ze stappen in en de helikopter stijgt langzaam op. Juan zit bij het raam en kijkt naar buiten. Er verschijnt een lach op zijn gezicht. Dit is gaaf!

Na een korte vlucht en perfecte landing gaan ze vervolgens met de limousine naar de McDonalds. Ze krijgen een rondleiding door de keuken en daarna eten ze een hapje. Juan en zijn zusje zijn gek op ijsjes. Als afsluiter mogen ze daarom hun eigen ijsje maken in het restaurant.

Eet smakelijk brandweerman Juan!

Lees hier nog meer wensverhalen!

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.