Feye

terug naar wensen
Home > Wensen > Wensverhaal Feye
 
 

5000ste wens

Op 12 december 2013 vervulde Make-A-Wish Nederland de 5.000e wens. 13-jarige Feye uit Haarlem was de gelukkige wiens wens die dag in vervulling is gegaan. Feye vecht al bijna twee jaar tegen acute lymfatische leukemie. Feye zijn liefste wens was om samen met zijn vader in een helikopter langs de kust van Texel te vliegen en achter de schermen te kijken bij de zeehondenopvang  Ecomare op Texel. Met deze wensvervulling wilde Feye weer kracht krijgen om ook de laatste behandelingen goed te doorstaan.

De dag begint voor Feye al vroeg. Hij werd door Irene Moors met de speciale “5000 wensen” limousine opgehaald. Zijn vader, moeder en beste vriendinnetje Belle gingen ook mee. In restaurant ‘Anne en Max’  in Haarlem ontbijten ze gezellig met Irene Moors.

Irene Moors: “Feye was direct vrolijk en verwachtingsvol over alles wat komen ging. Hij is door alle behandelingen heel erg ziek geweest. Maar dat was hij echt vergeten; vol energie genoot hij zichtbaar van alle aandacht.”

De limousine rijdt vervolgens naar de haven van Den Helder. In de haven ligt een boot klaar van de KNRM die het hele gezelschap naar Texel bracht. Feye mocht zelf aan het stuur staan van de boot. Dat was gaaf! Aangekomen op Texel wordt er gezellig geluncht. Dan hoort Feye plots een helikopter en loopt samen met Belle naar buiten. Uit de helikopter stapt zo waar Gerard Joling! Hij is speciaal gekomen om Feye te verrassen.

Gerard Joling: “Ik vond het fantastisch om Feye zo te verrassen. Hij viel van de ene verbazing in de andere. Het is bijzonder om te zien hoe een kind dat al lange tijd zware medicatie heeft, zo nuchter en blij in het leven staat.”

Het grote moment

Dan gaat Feye zijn droomwens in vervulling: in de helikopter een vlucht maken langs de kust van Texel. Het is prachtig weer dus het zicht is geweldig. Feye vliegt eerst met Gerard en Belle een paar rondjes. Als ze terug zijn gaat hij nog een keer de lucht in met het hele gezin. Feye mag voorin zitten en krijgt uitleg van de piloot hoe de helikopter werkt en waar alle knopjes voor dienen. Ze genieten volop en kijken hun ogen uit! Teruggekomen op de airport vertrekken ze met de limousine naar Ecomare. Hier krijgt Feye een kijkje achter de schermen. Het is wat fris maar de beestjes spatteren lekker in het water.

Dan is het tijd om afscheid te nemen van Gerard. Zowel Feye als Belle krijgen een dikke knuffel van de zanger. Bij restaurant Sushi Time in Amsterdam zitten Feye zijn opa’s en oma’s te wachten en staat er een heerlijke maaltijd klaar om deze geweldige dag mee af te sluiten!


Feye: “Ik vond het super gaaf, te gek, geweldig, fantastisch, cool en alles wat met ‘leuk’ te maken heeft! Dit was precies wat ik wilde. Mijn droom is uitgekomen.”

Lees hier nog meer wensverhalen!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.