Anthony

terug naar wensen
Home > Wensen > Anthony
 
 

De 3-jarige Anthony heeft ernstige hartproblemen met veel complicaties. Jarno Hams, sterkste man van Nederland in 2012, is zijn grote voorbeeld. Anthony vindt zichzelf namelijk de sterkste peuter van Nederland. Ook is hij gek van dieren. Hij heeft veel dierenknuffels en zijn bijnaam is sterke tijger. Onlangs ging zijn liefste wens: ‘echte dieren ontmoeten in de dierentuin’ in vervulling.

Maar eerst gaat Anthony de sterkste man van Nederland ontmoeten. ’s Morgens vroeg komt er een prachtige limousine zijn straat inrijden. Samen met zijn moeder en 20-jarige broer Emilio stapt hij in de luxe auto en vertrekt naar Harkstede, een klein plaatsje in Groningen. Wat Anthony niet weet, is dat er in Harkstede een bijzonder persoon op hem staat op te wachten.

Sterkste man van Nederland

Daar staat hij, de sterkste man van Nederland, Jarno Hams. Anthony en Jarno maken kennis met elkaar en maken een ritje in een grote, mooie Scania vrachtwagen.

Jarno: ‘Dus jij bent de sterkste peuter van Nederland? Laat dan maar eens zien hoe sterk je bent!’

Uiteraard wil hij Jarno laten zien hoe sterk hij is. Eerst sleept de sterke peuter zware boomstronken over het gras en vervolgens trekken Jarno en Anthony de reusachtige, zware vrachtwagen, waar ze eerder in reden, vooruit. Na deze zware, maar geslaagde uitdaging geeft Jarno, Anthony een high five en dan is het tijd om te gaan.

Grote poezen

Anthony is onderweg naar dierenpark Emmen. Als Anthony het dierenpark binnenkomt wordt hij ontvangen door begeleider Hans. Samen gaan ze de dierentuin in en nemen ze een kijkje bij de leeuwen. ‘Het zijn net grote poezen’ zegt Anthony. ‘Klopt,’ zegt Hans enigszins lachend, ‘maar weet dat ze wel heel gevaarlijk zijn.’ Na het bezoek aan de leeuwen gaan ze samen verder langs de tijgers, olifanten en de vlinders. Anthony kijkt zijn ogen uit!

Afscheid

Aan het eind van de middag begint Anthony moe te worden. De kleine man heeft zoveel gezien vandaag, en niet te vergeten heel veel kracht gegeven toen hij de vrachtwagen vooruit trok. Hij neemt afscheid van de dieren op het park en van begeleider Hans. Van de medewerkers krijgt hij een prachtige tijgerknuffel cadeau. Een betere wensvervulling had Anthony zich niet voor kunnen stellen.

Moeder Anthony: 'Een wens waar Anthony kracht moest geven, maar ook waar hij ook zelf meer innerlijke kracht heeft gekregen door de vervulling van zijn liefste wens'

Lees hier nog meer wensverhalen!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.