INTERNATIONAL

Home > Over ons > Wie zijn wij > International
De Make-A-Wish Foundation is actief in 40 landen. Van Canada tot Chili, van Griekenland tot India en van het Verenigd Koninkrijk tot de Verenigde Arabische Emiraten. Kijk voor een overzicht van de aangesloten landen op de website van de Make-A-Wish Foundation International.
 

Hoe het begon

Make-A-Wish Foundation International is begonnen in de Verenigde Staten. Een zevenjarige jongen in Arizona met leukemie wilde graag politieman worden. Veel kinderen hebben ruim de tijd om hun dromen te verwezenlijken. Christopher had dat niet. Zijn moeder, vrienden en een aantal politieagenten lieten zijn wens toch uitkomen. Zij lieten een politie-uniform op maat maken en organiseerden een dag waarbij hij zich een échte politieman kon voelen. De impact die de vervulling van de wens op Christopher en zijn gezin had, inspireerde hen tot het oprichten van de Make-A-Wish Foundation.

Missie

Make-A-Wish Foundation International heeft als missie: 'Het vervullen van de allerliefste wens van kinderen van 3 tot 18 jaar met een levensdreigende ziekte om daarmee een ervaring van kracht en blijdschap te creëren.'

Internationale samenwerking

Make-A-Wish Nederland is een zelfstandige Nederlandse stichting, opgericht in 1989, gevestigd in Woerden. De statutaire naam is Stichting Make-A-Wish Nederland. De stichting wordt geleid door directie en managementteam. Toezicht hierop wordt uitgevoerd door het Bestuur. We maken deel uit van Make-A-Wish Foundation International, een organisatie waarbij 37 Make-A-Wish-organisaties, ieder een land vertegenwoordigend, aangesloten zijn. Door deze aansluiting kan samengewerkt worden bij wensvervullingen die in één van de andere Make-A-Wish landen plaatsvinden. Ook qua fondsenwerving zijn er voordelen te behalen door sponsorschappen aan te gaan met bedrijven die ook wereldwijd werken. Voorts delen de Make-A-Wish affiliates, die elk een eigen stichtingsbestuur hebben, regelmatig kennis en ervaring op het gebied van wensen vervullen, fondsenwerving en organisatieontwikkeling. Zo vindt jaarlijks de Wish Leaders Conference plaats waar alle besturen en directies van affiliates vertegenwoordigd zijn om de missie van Make-A-Wish verder te brengen.

Kijk voor meer informatie op de website van Make-A-Wish Foundation International.

Benieuwd hoe Make-A-Wish Nederland begon? Lees over ons.

International

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.