Zoiets maak je maar 1 x in je leven mee!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Zoiets maak je maar 1 x in je leven mee!
01 April 2017

De onbekende 'celebrity' die zaterdagavond in een zwarte limo de Bossche binnenstad verraste met een bezoekje bleek de springlevende en stuiterende Mike van der Linden (17, links op de 1e foto) die na een half jaar intensieve chemokuren voor de zeldzame non- hodgekin lymfeklierkanker, nu voorzichtig aan de beterende hand is.

 

En stuiterend omdat na de steak bij restaurant Rodeo aan de Torenstraat de limo doorreed naar de Masters of Hardcore in de Brabanthallen, waar Mike als een heuse VIP ontvangen werd door DJ's Sub Sonik en Radical Redemption. Een hartewens die mogelijk gemaakt werd door de stichting Make-a-Wish. "Zes dagen geleden hoorde ik, dat dit voor mij geregeld was. Geweldig! Meest bijzonder was de rondleiding backstage en ik heb zelfs even op het podium gestaan. Daar werden de foto's gemaakt."

Daarvoor waren twee fotografen door de wensstichting ingeschakeld. Ook Mike's vriendinnen – Iris en Denise – werden tussen de hardstylemasters vereeuwigd. "Sinds een jaar of twee ben ik fan van deze muziek, en ging altijd met een vriendengroep naar de concerten." Daar kwam afgelopen zomer onverwacht een einde aan, toen de onbegrepen rugklachten niet verdwenen ondanks massage en fysiotherapie. Twee dagen voordat het gezin op vakantie zou gaan, was het helemaal mis: "Alle lymfeklieren waren opgezet", vertelt moeder Jose, "en hij had vreselijke pijn."

Maar de oorzaak leek onvindbaar, totdat een biopsie bij de afdeling oncologie in onder andere het Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum werd onderzocht. "En toen hadden we eindelijk bericht. Geen goed bericht, maar toch waren we blij dat er een diagnose was. Het bleek om een zeer zeldzame vorm te gaan, die gelukkig wel in Nederland te behandelen was. Dat betekende een week ziekenhuis, drie weken thuis." Ruim een half jaar waarin Mike een flinke jas uitdeed. "De laatste chemokuur was 21 december. Na iedere twee weken controle, zijn we nu bij iedere twee maanden. Zo blij dat Mike weer zover is!"

Begin dit jaar pakte Mike z'n school weer op: "Bijna ben ik weer helemaal bij. Vorig jaar deed ik VWO-4 en nu HAVO-4, dus daar heb ik geluk mee." Ook na dit turbulente weekend verwacht Mike maandagmorgen weer in de schoolbanken te zitten, al was nu hij toch net iets eerder thuis dan gewoonlijk na een dergelijk evenement: "Dan wacht ik tot de eerste treinen weer gaan rijden. Nu stond de taxi om half vijf klaar!"

Vader en moeder Van der Linden hielden het na een uurtje al voor gezien. Jose: "Nee, mijn muziek is het niet. Thuis horen we het ook en dan is het vaak: doe de deur dicht, en kan het wat zachter! Maar we hadden het er nu graag voor over. Die DJ's waren echt supersympathiek! Geweldig dat dit zo geregeld is door de Make-a-Wish Nederland." De wens is mede mogelijk is gemaakt door Be Yourself Music en Art of Dance.

Via de maatschappelijk werker van het ziekenhuis kreeg moeder Jose een folder van de Stichting Make-A-Wish. "Toen de behandeling was opgestart en thuis de rust een beetje weerkeerde, vond ik dat papier terug en ben achter de computer gaan zitten en heb Mike aangemeld. Waarom niet?" Dat heeft niet alleen Mike maar de hele familie een geweldige ervaring opgeleverd. "Het was superbijzonder! Zoiets maak je maar één keer in je leven mee!"

BRON: Stadsblad Den Bosch 27 maart 2017

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.