YAMMAS AL 21 JAAR TROUWE DONATEUR VAN MAKE-A-WISH

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Yammas al 21 jaar trouwe donateur van Make-A-Wish Nederland
01 Februari 2016

MARIAHOUT -  Het woord Yammas komt uit het Grieks en betekent “proost”! Stichting Make-A-Wish Nederland wil met recht een toast uitbrengen en proosten op deze Brabantse tienervereniging die al 21 jaar onafgebroken actie voert om wensen van levensbedreigend zieke kinderen te laten uitkomen.Afgelopen vrijdagavond 29 januari werd er door de jeugd carnaval gevierd in het buurthuis. Voorafgaand daaraan nam Marion Coolen, die zelf dit jaar haar 20-jarig jubileum viert als wensvervuller, namens Make-A-Wish Nederland de cheque in ontvangst. Hiermee is het totale bedrag dat de tienervereniging over al die 21 jaren aan Make-A-Wish doneerde opgelopen tot om en nabij €38.000,--.

 

 

 

Ludieke actie                          
De actie wordt traditioneel gehouden de dag na Kerstmis. Een met lampjes verlichte kar trekt dan door de straten van heel Mariahout en er wordt bij ieder huis aangebeld om lege flessen op te halen. Een zeer originele manier van actie voeren die soms tot hilarische taferelen leidde omdat mensen hun lege “wijn” flessen inleverden. Uiteraard is het de bedoeling dat de lege plastic flessen worden ingeleverd om het statiegeld later aan Make-A-Wish Nederland te doneren. Inmiddels is iedereen van centrum tot aan de buitenwijken van Mariahout op de hoogte van deze prachtige actie voor het goede doel en spaart men het “leeg goed” op voor de “liefste” wens. Daarnaast organiseren ze ook nog een zogenaamde sponsorloop van 10 km door de kern van Mariahout en de nieuwbouwwijken. Alles wat daarmee opgehaald wordt vormt samen met de opbrengst van de “lege flessen” de donatie. De laatste jaren is de helft van de opbrengst voor Make-A-Wish en de andere helft vloeit terug in de kas van de vereniging. Zo houdt men de contributie (€3,50 per jaar) en de eigen bijdrage (soms €1)  aan de diverse “soos”activiteiten laag.
 
Het waarom achter de actie en keuze voor Make-A-Wish Nederland  
Dat de donatie ieder jaar opnieuw aan Make-A-Wish Nederland gegund wordt is terug te voeren naar 1995, het jaar waarin de wens van Thijs uit Mariahout vervuld werd. Thijs had de spierziekte Duchenne en het was zijn wens om te racen op het circuit van Zandvoort. Vader Bert was toen al verbonden aan de pas opgerichte tienervereniging Yammas. Alle kinderen uit het dorp kenden Thijs en niets was hen te veel als het erop aankwam om hem te helpen. Thijs genoot van de aandacht  maar wilde vooral alle kinderen graag bedanken dat ze altijd voor hem klaar stonden als hij hulp nodig had. Zo gebeurde het dat ook de “eerste” kinderen van Yammas mee mochten tijdens de wensvervulling van Thijs. Als teken van dank startte toenmalige voorzitter Ria Lindeman samen met vader Bert de “lege flessen” actie. Een traditie die inmiddels al 21 jaar voortduurt en niet meer weg te denken is binnen de Mariahoutse gemeenschap. Een initiatief dat tot op de dag van vandaag gekoesterd wordt en inmiddels overdragen is op de volgende generatie.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.