Vrijwilliger aan het woord...

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Help mee en word vrijwilliger!
15 November 2015
 

Deze duizendpoot houdt zich onder andere bezig met fondsenwerven, acties en de inzet van materiaal in zijn regio. Waarom hij zich inzet voor Make-A-Wish Nederland?

“Ik kan vanuit mijn rol als Coördinator Fondsenwerving een mooie bijdrage leveren aan het waarmaken van wensen!”

Freddy Vorstenbosch, 35 jaar, is in het dagelijks leven zelfstandig professional. Hij is eigenaar van een adviesorganisatie in organisatievernieuwing. Tot voorkort vervulde Freddy samen met Peter Boverhoff, Coördinator Fondsenwerving bij Make-A-Wish Nederland. Helaas heeft Peter ons verlaten en zijn wij hard op zoek naar een nieuwe collega Coördinator Fondsenwerving.               

Een kind de kracht geven om hun ziekte te overwinnen en om samen met familie en vrienden een moeilijk periode te overbruggen. Dat is waar Freddy aan wil bijdragen. Vrijwilligers, donateurs en andere relaties verbinden en activeren via actiegerichte fondswerving. Freddy, als één van de weinige mannen uit zijn regio Haaglanden, was snel op zijn plaats als Coördinator Fondsenwerving.

“Als Coördinator Fondsenwerving ben je voornamelijk aan het organiseren en coördineren, wat ik flexibel kan invullen naast mijn werk. Een mooie combinatie dus.”

Nu hij volledig thuis is in zijn vrijwilligersfunctie, is er ook tijd om na te denken over de fondsenwerving. “Een leuke uitdaging!”, aldus Freddy. Hij heeft onder andere een opslagruimte georganiseerd, van waaruit vrijwilligers makkelijk en centraal aan hun actiematerialen kunnen komen. Ook houd Freddy zich bezig met het project mobiel betalen (met dank aan Payleven) als alternatief voor de gebruikelijke contanten.” 

Freddy heeft inmiddels ook wenshaalgesprekken meegemaakt. In een wenshaalgesprek gaat een vrijwilliger (wenshaler) naar de familie om te achterhalen wat de liefste wens is van het wenskind. Hij was erg benieuwd naar dit aspect van het wens-vervullen. Zijn verwachting van de gesprekken is helemaal ingelost. “Voor de wenshalers is het elke keer opnieuw een mooie uitdaging om emotionele dan wel mentale barrières te doorbreken in de zoektocht naar de allerliefste wens.”

Zijn functie als Coördinator Fondsenwerving past hem prima. “Als Coördinator Fondsenwerving ben je vooral bezig met het fondswerven en de coördinatie van acties. Beschouwend, en enigszins van een afstand kan ik vanuit deze rol in een prettige wisselwerking voorzien."  

"Daarmee kan ik een mooie bijdrage leveren aan het waarmaken van wensen.”

Wil jij je, net als Freddy, ook inzetten voor Make-A-Wish Nederland? Bekijk nu http://ow.ly/UFoE5 !

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.