Van actie naar vrijwilliger!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Van actie naar vrijwilliger!
27 Augustus 2015

Anja (43) is trotse mama van een zoontje van 1 jaar. Samen met haar man is ze altijd al maatschappelijk betrokken geweest. Ze zetten zich graag in voor een ander en zijn ook al jaren donateur van Make-A-Wish Nederland. Anja: “Het voelt voor ons goed om geld te doneren waar leuke dingen mee worden gedaan omdat dat zo ontzettend belangrijk is, vooral voor zieke kinderen.” Hun betrokkenheid bleek extra toen ze afgelopen 15 mei  in Giethoorn letterlijk en figuurlijk in het huwelijksbootje stapten. En van het één, kwam het ander…

 

Huwelijkswens

Anja: “Bij de voorbereidingen van onze bruiloft hadden mijn man en ik samen besloten dat als gasten een envelopje wilde geven als cadeau, we dit gingen doneren aan een goed doel. Er was geen enkele discussie waar dit geld dan heen moest gaan, dat werd Make-A-Wish Nederland.” Zo gezegd, zo gedaan. Door alle voorbereidingen en het ontwerp van de huwelijkskaart kwam Anja op de website van Make-A-Wish Nederland terecht. Op de website zag ze een vacature voor Regio Actie Coördinator in regio Overijssel, ze was direct enthousiast en solliciteerde.

“Ik ging gelijk aan de slag!”

Anja: “Al vanaf mijn 20ste werk ik fulltime, een druk bestaan. Het moeder worden, heeft me in twee opzichten tot een vrijwilligersfunctie gebracht. Ik ben minder gaan werken wat mij meer tijd gaf, dacht ik. En door het moederschap ging ik ook serieus nadenken over ‘iets goeds doen voor de maatschappij’. Toen ik door mijn actie in aanmerking kwam met de vacature bij Make-A-Wish Nederland had ik gelijk het gevoel dat deze functie mij zou passen. Een collega vrijwilliger van Make-A-Wish vroeg nog: Is het niet verstandig om te wachten tot na de bruiloft? Maar ik ging gelijk aan de slag!”

Dubbel positief

Ondanks dat ze het fijn vond iets toe te kunnen voegen aan de maatschappij was het een enorme uitdaging voor haar. Ze was druk met haar kindje, de voorbereidingen voor de bruiloft en moest ingewerkt worden als vrijwilliger. Dit was pittig, maar toch is ze blij dat ze het gedaan heeft en vindt ze haar functie ontzettend leuk. Een succes dus! Net als haar prachtige bruiloft, een prachtige dag met een geweldige opbrengst van €1.400 voor onze stichting.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.