Valérie ontmoet koor 'kinderen voor kinderen'

terug naar nieuws
Home > Nieuws > De liefste wens van Valerie is meezingen met kinderen voor kinderen
25 April 2016

Meezingen met kinderen voor kinderen, dat was de allerliefste wens van Valérie. En wat een geluk, haar wens is onlangs waarheid geworden! Samen met haar familie bezocht ze de doe-middag van kinderen voor kinderen in Groningen. Daar mocht ze meedoen aan workshops, meezingen met de grote show en als klap op de vuurpijl kreeg ze een meet en greet met het hele koor.

Valérie heeft congenitale spierdystrofie. Deze spierziekte tast haar hele lichaam aan en daardoor zit ze in een rolstoel.

 

Valérie moest geopereerd worden en daar zagen zij en haar familie erg tegenop. Reden voor Make-A-Wish Nederland om haar een steuntje in de rug te geven en een ontzettend mooie wensdag te bezorgen. In de ochtend stond er heel bijzonder vervoer voor de deur, een rolstoel-limo met Valérie haar eigen naam op de zijkant. De familie is onder de indruk en Valérie vindt het geweldig. Samen vertrekken ze naar Groningen, waar de doe-middag van kinderen voor kinderen wordt gehouden.

Bij aankomst staat er voor haar een personal assistant klaar, Luuk. Hij begeleidt de familie langs alle workshops. Valérie mag onder andere schilderen op een doek dat later boven het grote podium wordt gehangen waar het optreden plaatsvindt.

Tijdens het optreden geniet ze met volle teugen. Iedereen danst en zingt en Valérie glundert helemaal. Na het optreden krijgt ze nog een verrassing: een meet en greet met het hele kinderen voor kinderen koor!

"Ik ken ál jullie namen hoor!"

Valérie is zo onder de indruk dat ze niet weet wat ze moet vragen. Ze zegt wel steeds als een heuse fan: "Ik ken ál jullie namen hoor!" Gelukkig krijgt ze al snel allerlei vragen van de koorleden. Samen gaan ze op de foto en dat maakt het helemaal af.

Eenmaal thuis is de tafel mooi gedekt en krijgt het gezin een Aziatische maaltijd aangeboden. Zo kunnen ze nog even nagenieten met elkaar. Met als toetje een heerlijke chocoladetaart, smullen maar!

Ieder kind heeft een allerliefste wens. Een wens die het verschil maakt. Weer kind kunnen zijn en geen patiënt. Het moment waarop zorgen worden vergeten en geluk en positiviteit voorop staan. De afgelopen jaren heeft Make-A-Wish Nederland al vele duizenden wensen vervuld en de eigen kracht van deze kinderen en jongeren aangewakkerd. Niet de ziekte, maar het kind en/of de jongere zelf staat centraal en dat maakt de wens tot een unieke beleving.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.