Twee vrienden beklimmen Kilimanjaro voor Make-A-Wish Nederland

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Twee vrienden beklimmen Kilimanjaro voor Make-A-Wish Nederland
03 April 2015

Achter de ramen van basisschool De Wilgenburg in de Zwolse wijk Aa-landen wippen een paar kinderen op en neer op een opzwepende beat. Ze kijken naar buiten, naar sprookjesfiguren Elsa en Olaf uit de Disneyfilm Frozen die samen met de kinderen van groep zes opwarmen voor de stormbaanloop. De juf doet snel de gordijnen dicht, want haar klas is nog niet aan de beurt.

In de zomer van 2015 gaan Luc ten Brundel en Peter Brink de Kilimanjaro in Tanzania beklimmen. ‘We proberen met deze actie zoveel mogelijk geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland,’ zegt Luc. Make-A-Wish Nederland, voorheen Doe Een Wens, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 500 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen drie en achttien jaar met een levensbedreigende ziekte. Kinderen voor wie het leven voor een groot deel bestaat uit angst, zorgen en ziekenhuisbehandelingen.

Het idee om een berg te beklimmen voor een goed doel ontstond als een impuls. Op een doordeweekse avond ging de telefoon: Luc’s beste vriend Peter. ‘Hij kwam met het idee om de Kilimanjaro te beklimmen voor een goed doel,’ lacht Luc. ‘Binnen een uur was de keuze gevallen op Make-A-Wish Nederland.’

De twee vrienden kozen voor een gesponsorde stormbaanloop op basisscholen als middel om geld in te zamelen.  Luc: ‘Dat is tastbaar voor de kinderen, ze klimmen letterlijk mee.’  De Wilgenburg is de eerste basisschool die mee klimt: de kinderen worden gesponsord om een stormbaan, een soort kruising tussen een springkussen en een obstakelkoers, te trotseren.

Het doel van de bergbeklimmers is om zoveel mogelijk kinderen een bijzondere, onvergetelijke dag geven. Peter en Luc hopen de stormbaanloop op minimaal vijf verschillende basisscholen in en om Zwolle te organiseren om zo samen met Make-A-Wish Nederland vijf liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte te kunnen vervullen. De eerstvolgende stormbaanloop is op 24 april op buurschool De Werkschuit. 

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.