Trots zijn wij op de mooie samenwerking met het Nederlands Visbureau!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Opbrengst eerste haringvaatje 2017 naar Make-A-Wish Nederland
07 Maart 2017 Den Haag, 7 maart 2017 - Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe wordt op dinsdag 13 juni traditioneel geveild. Onder het motto ‘echte maatjes laten liefste wensen uitkomen!’ zal de opbrengst dit jaar gaan naar Make-A-Wish Nederland, terwijl Wendy van Dijk de presentatie van dit evenement zal verzorgen als ambassadeur van dit goede doel.
 

Ieder jaar organiseert het Nederlands Visbureau de veiling van het eerste vaatje en gaat de opbrengst naar een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar Make-A-Wish Nederland. De stichting houdt zich dagelijks bezig met het vervullen van de allerliefste wens van kinderen met een ernstige, soms levensbedreigende ziekte. Zelf blijkt de stichting ook één grote wens te hebben: een ‘Wish-on-Wheels’.   

Gezamenlijk gaan het Nederlands Visbureau en Make-A-Wish zich inzetten voor het vervullen van  deze bijzondere wens:  ‘Wish-on-Wheels’.  De stichting wil heel graag een speciale bus, uitgerust met alle materialen die zintuigen activeren, zoals een waterbed, lichtjes en muziek. Deze bus is  bedoeld om de wensen van kinderen, met een beleving jonger dan drie jaar en een levensbedreigende ziekte, te vervullen. ‘Door hen te kunnen bezoeken met deze bus, kunnen we kind en gezin een onvergetelijke beleving geven door hen in een veilige omgeving te laten genieten, aldus Hanneke Verburg, directeur van Make-A-Wish. Ambassadeur Wendy van Dijk zal namens het goede doel aanwezig zijn als presentatrice van de veiling en is zeer gemotiveerd een opbrengst te realiseren die deze aanvulling voor deze specifieke groep kinderen mogelijk maakt.

Agnes Leewis, directeur van het Nederlands Visbureau: ‘Wij zien graag dat de opbrengst van de veiling naar een concreet en tastbaar project gaat. De ‘Wish-on-Wheels’ -bus kan van waarde zijn voor veel kinderen en hun ouders en we hopen daarom natuurlijk ook dit jaar weer op een mooie opbrengst om dit goede doel letterlijk en figuurlijk “op weg te helpen”.’

De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vindt traditioneel in Scheveningen plaats, daags vóór de start van de verkoop van de nieuwe haring in het hele land. Zodra de nieuwe haringen weer overal verkrijgbaar zijn, wordt de komst van de nieuwe vangst 2017 op tal van plaatsen gevierd met haringparty’s en andere evenementen, zoals Vlaggetjesdag. Vlaggetjesdag Scheveningen vindt altijd plaats op de eerste zaterdag, volgend op de officiële start van het seizoen. 

 

 
 

Over Nederlands Visbureau Het Nederlands Visbureau heeft tot doel het versterken van het imago van vis, schaal- en schelpdieren en een positieve beleving creëren rondom deze productgroep en de Nederlandse vissector in brede zin. Daartoe initieert het visbureau tal van communicatie- en promotieactiviteiten.

Over Make-A-Wish Nederland Make-A-Wish Nederland, bestaat al sinds 1989 en vervult ieder jaar ruim 600 liefste wensen van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar die ernstig, soms levensbedreigend ziek zijn. Ieder kind wil kind zijn.   

Noot voor de redactie: Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met het Nederlands Visbureau, Agnes Leewis (06 – 47057466).

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 0348 - 40 80 60
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.
op dit moment
6828
Wensen
vervuld