Thom geniet weer van een normaal leven

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Thom geniet weer van een normaal leven
15 Februari 2016 Het gaat goed met Thom. Hij is inmiddels 12 jaar en gaat als iedere andere 12-jarige gewoon naar school. Ook sport hij weer, bij FitKids (fitness). In mei 2015 had hij zijn laatste chemokuur en daarmee sloot hij een behandeling van twee jaar af. Hij is genezen verklaard van zijn leukemie, of ‘stommemie’ zoals hij het zelf noemt. En nu voelt hij zich goed, gewoon normaal.
 

Toen
Tijdens de periode van behandeling was Thom vaak erg moe en sip. Zijn vader wilde hem daarom graag in het zonnetje zetten en meldde Thom aan bij Make-A-Wish Nederland. De pret begon al tijdens het wenshaalgesprek, dat was zó leuk dat Thom het jammer vond dat de wenshalers weggingen. Toen het tijd was voor zijn wensvervulling, werd Thom opgehaald met een gave limousine. De limousine bracht hem naar een vliegveld waar een heuse helikopter klaar stond! Het opstijgen vond hij nog een beetje spannend, maar eenmaal in de lucht had hij het erg naar zijn zin. Weer op vaste grond werd het gezelschap naar een militaire basis gebracht. Daar stonden allerlei indrukwekkende voertuigen klaar waar hij in mocht kijken en rijden. Zelfs een enorme tank! 

Als kers op de taart werd Thom verwacht op een paintballterrein voor een watergevecht. Wat hij niet wist, was dat zijn hele klas en hun juffrouw daar al op hem stonden te wachten. Wat een enorme verrassing! Thom vond het geweldig.  Na afloop mochten zijn beste vriendjes mee in de limousine naar KFC, Thom zijn favoriete plek om te eten. Daar mocht hij ook meehelpen in de keuken. Nadat ze samen hadden gesmuld van al het lekkers daar, bracht de limousine het gezelschap naar huis waar Thom heerlijk kon nagenieten van zijn wens.

Thom vindt zijn wens nog steeds fantastisch, vooral dat zijn klas daar ineens opdook. Thom zijn vader vult aan: ‘’De wens was erg goed geregeld en het programma was perfect gekozen. Opvallend was ook dat iedereen zo ontzettend aardig was, zowel de mensen van Make-A-Wish Nederland als alle anderen die meewerkten.’’ Thom kijkt ook graag in het fotoboek dat van de wensvervulling gemaakt is. Alleen herkent hij zichzelf niet meer, hij zag er toen zo anders uit dan nu. Als gevolg van de chemotherapie had hij toen een wat voller gezicht en korte haren. Nu is dat allemaal verdwenen. Het was duidelijk een dag om nog lang te herinneren en bovendien een dag die weer energie gaf voor de rest voor het behandeltraject.


Nu
Nu heeft Thom nog regelmatig controles, maar de kanker is en blijft gelukkig weg. Het enige wat waarschijnlijk nooit weg zal gaan, is het feit dat hij ‘’prettig gestoord’’ is zoals Thom en zijn vader het noemen. Maar daar valt goed mee te leven. En hij leidt weer een gewoon leven zoals ieder ander kind. Zo kijkt hij graag tv, speelt Minecraft op de iPad en speelt hij samen met zijn vriendjes. Binnenkort wil hij graag gaan hockeyen. En alles wat hij doet, doet hij met veel enthousiasme. Hij geniet gewoon lekker van het kind zijn, want dat kan nu weer.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.