Studenten Alfa-college zetten zich in voor Make-A-Wish

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Studenten Alfa-college zetten zich in voor Make-A-Wish
22 Januari 2015

Studenten van het Alfa-college in Hoogeveen hebben zich de afgelopen weken volop ingezet voor Make-A-Wish Nederland. Het begon allemaal met de verkoop van waxinelichtjes, een actie die door een zestal enthousiaste studenten tezamen met hun docente is bedacht en opgezet. Uiteindelijk hebben ook medestudenten van de horecaopleiding en de bakkersafdeling meegeholpen om samen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Make-A-Wish Nederland. Er is maar liefst 682,50 euro opgehaald voor het goede doel.

 

“Mijn eigen droom waarmaken is fantastisch, maar met elkaar de droom van een ander helpen waar te maken is nog veel mooier”

Zelfgekozen goede doel       
Het Alfa-college in Hoogeveen vindt het erg belangrijk om hun steentje bij te dragen aan de maatschappij en daarom hebben de studenten Melanie, Mike, Robert, Nadieh, Emaan en Mirjam zich de afgelopen weken bezig gehouden met de verkoop van waxinelichtjes. De opbrengst van deze actie is bestemd voor een door hen zelfgekozen goed doel, namelijk Make-A-Wish Nederland. “Mijn eigen droom waarmaken is fantastisch, maar met elkaar de droom van een ander helpen waar te maken is nog veel mooier”, aldus één van de studenten.

Thema-avond in restaurant ‘Ambiance’       
Terwijl bovenstaande projectgroep zich bezig hield met hun actie, werden ook andere afdelingen binnen het Alfa-college enthousiast en wilden maar al te graag hun bijdrage leveren aan Make-A-Wish. Daarom is er besloten om het waxinelichtjes-project af te sluiten met een thema-avond op woensdag 21 januari in het leerwerkrestaurant van het Alfa-college genaamd ‘Ambiance’. Tijdens deze culinaire avond konden mensen genieten van een heerlijk 3-gangendiner samengesteld door de horecastudenten, waarvan een deel van de opbrengst ook ten goede komt aan het goede doel. Verder werden er deze avond ook zelfgemaakte koeken verkocht en zogenoemde ‘wenswijn’. Na afloop van het diner werd de cheque ter waarde van maar liefst €682,50 overhandigd aan vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.