Stoomtreinmachinist Fabian

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Stoomtreinmachinist Fabian
22 December 2014

 

Het is nog vroeg als wordt aangebeld bij het huis waar Fabian (6) met zijn ouders en zus Shanna (8) woont.

Fabian is helemaal verrast wanneer hij een echt brandweerpak aan mag doen; wat stoer! Het pak is nog maar net aan of Fabian hoort sirenes de straat in komen.

De brandweerauto stopt voor de deur en brandweermannen komen Fabian om zijn hulp vragen.

 

BRAND BLUSSEN

Terwijl hij op de stoel van de bevelvoerder meerijdt komt een melding van een autobrand binnen. Samen met zijn zusje blust Fabian de brand op spectaculaire wijze. Na alle inspanningen is het tijd om wat te drinken en te genieten van een prachtige taart met daarop een foto van het hele gezin. De brandweerploeg vindt de hulp van Fabian zó goed dat hij van de ploegbaas niet alleen een speelgoed brandweerauto krijgt maar ook een heuse brandweerhelm met zijn naam. 

Dan is het tijd om te gaan en stappen Fabian en zijn familie in de gereedstaande limousine. Ze kijken hun ogen uit in de limo en op de achterbank ligt er voor Fabian en Shanna een cadeautje. Chauffeur Rolf stopt de limo als ze zijn aangekomen bij de Stoomtrein der 3 Valleien in Mariembourg. Allemaal komen ze dolenthousiast uit de limo want niet alleen Fabian is dol op treinen, de gehele familie vindt ze prachtig! Met open armen worden ze ontvangen door Joke en Walter en gezamenlijk bekijken ze de werkplaats en het museum. Joke weet heel erg veel over de stoomtreinen te vertellen, Fabian en zijn familie genieten merkbaar.

STOOMTREINMACHINIST FABIAN

Na de rondleiding klinkt het signaal van een trein die gaat vertrekken, de speciale kersttrein! Zittend in de zelfde coupé als de Kerstman bekomen Fabian, Shanna en hun ouders van alle indrukken en verhalen. Onderweg krijgen de kinderen van de Kerstman een cadeautje; een rode zakdoek, een pet en een fluitje. Precies zoals dat vroeger werd gedragen op de stoomlocomotief. De 14 kilometer lange rit is heerlijk en leidt door de prachtige natuur van de Ardennen.

Eindpunt van de rit is Treignes, daar moet de stoomlocomotief rangeren. Fabian kan zijn oren niet geloven als hij hoort dat hij de rit naar Mariembourg op de locomotief mee mag! Nadat het hele gezin in de locomotief is geïnstalleerd blaast Fabian op zijn fluitje waarna de stoomlocomotief langzaam in beweging komt. Deze kilometers, met zijn allen in de locomotief, genieten ze nóg meer.

Hongerig na de geweldige ervaringen op de stoomtrein wordt Fabian met zijn familie naar een gezellig restaurant gebracht, La Calestienne. Iedereen wordt warm ontvangen door de eigenaars en kan direct aanschuiven aan een gezellige tafel. Samen met Joke en Walter genieten Fabian en zijn familie van de heerlijke maaltijd. Er wordt druk gepraat over de treinen en de bijzonder rit op de locomotief. Het toetje is een smakelijke taart met Fabian zijn naam erop. Als klap op de vuurpijl krijgt Fabian een stoomtreinbaan om thuis mee te spelen.

Uitgelaten en blij wordt Fabian met zijn familie in de limousine naar huis gebracht. “Dit is de beste dag ooit”, zegt hij vlak voordat hij op de achterbank in slaap valt.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.