Stoere dag met dinosaurussen en trucks

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Liam beleeft samen met zijn vriendjes een super stoere wensvervulling met dino's en mega grote trucks!
04 December 2016

Liam heeft op woensdag gehoord dat vrijdag zijn wensdag is. Leuk! Maar dan vraagt hij toch aan mama of ze ’s middags wel op tijd terug zijn zodat hij met zijn vriendjes kan spelen als die uit school zijn…

Vrijdag: Liam’s vriendjes Sam, Waut en Jivano komen één voor één bij Liam binnen en de moeders blijven nog even om straks het hele stel uit te zwaaien. Liam is helemaal blij dat zijn vriendjes vandaag mee zullen gaan. Liam’s kleine zusje Neve blijft vandaag bij opa en oma.

 

Vrijwilliger Els maakt het gezin startklaar voor vertrek. Wat een pret als een glimmende limousine de straat indraait; de jongens kunnen niet wachten om in de limo te stappen. De limousine is versierd met dinosaurusslingers en –ballonnen; dat lijkt een duidelijk voorteken! Liam krijgt zijn 1e verrassing: de dvd van “The Good Dinosaur” en die gaan ze in de limo direct kijken onder het genot van kinderchampagne. Laat de kurk maar knallen!

T-Rex

Bij Zevenbergschenhoek stappen wensvervuller Manja en wensbegeleider Kristel in en wordt de reis vervolgd naar het Oertijdmuseum in Boxtel voor een interactief en speels programma. De kids rennen al enthousiast het Dinobos in en Liam gaat lekker in een dino-bolderkar zitten. Buiten is ook een Dino speeltuin maar ze komen natuurlijk om T-Rex te zien!  

Liam heeft foto’s van zijn eigen, indrukwekkende dinosaurusverzameling gemaakt en laat die trots zien aan de medewerkers van het Oertijdmuseum. Als ze aan de speurtocht door het museum beginnen, weet Liam eigenlijk wel alle namen van de dinosaurussen! Hij heeft de grootste lol met zijn vriendjes en roept enthousiast dat zijn wensdag eigenlijk stiekem toch zijn kinderfeestje is (wat hij door zijn ziekte had moeten missen).

Er is van alles te doen, van een Dino wensput, een Dino knutselhoek tot een Dino puzzel. Als het tijd is om te vertrekken, krijgen de kinderen allemaal een mooi cadeautje en mag Liam iets uit de vitrinekast uitzoeken. Het wordt een sabeltandtijger, die hij graag aan zijn verzameling toevoegt en de rest van de dag ook niet meer loslaat ;-) 

Gebrul

Daarna is het tijd voor een lichte lunch bij truckersrestaurant De Oude Ketting in Boxtel. Hier is voor de kinderen een echte Dino-mealbox. De trucks rijden af en aan. Zijn de jongetjes stoer genoeg om met een truck mee te willen rijden? Liam twijfelt maar zijn vriendjes zijn er zeker van …. Tot er een gigantische Amerikaanse Jettruck met straalmotoren het terrein op komt rijden, uiteraard onder luid getoeter, gebrul en oorverdovende sirenes.

Chauffeur Pete de Indiaan stapt uit en verwelkomt de kinderen hartelijk. Onder de indruk kijken ze naar hem op maar aarzelen geen moment als hij vraagt of ze in de truck willen meerijden. Het is wel fijn dat papa Mark ook meegaat. Fotograaf Gianne heeft haar handen vol om alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Dan is het tijd voor vertrek en onder grote aandacht van passanten en het personeel van het restaurant rijdt de truck weg. Mama Hiskia rijdt samen met de wensbegeleider en wensvervuller in de limo achter de truck aan. 

Samen op pad

Onderweg vertelt Pete de Indiaan dat hij met zijn truck heeft meegedaan aan het tv-programma Checkpoint, waarin spectaculaire weddenschappen worden aangegaan. Vandaag rijdt de imposante truck in een rustig tempo met VIP-gast Liam aan boord, maar tijdens de opnamen van Checkpoint heeft hij bijna het dak van de studio afgeblazen! In januari 2017 komt het op tv, dan kunnen ze zien hoeveel power de truck heeft.

Aangekomen bij restaurant De Gouden Leeuw in Zevenbergschenhoek is het tijd om afscheid te nemen en nog wat plaatjes te schieten. Pete heeft voor de stoere gastjes een mooie poster.

Nasi!

De wensdag lijkt bijna teneinde. Vast alweer een beetje trek, en snel aan de gereserveerde tafel. Er worden menukaarten uitgedeeld, maar Liam krijgt een speciale placemat-menukaart van zijn favoriete Surinaams eethuis uit Rotterdam. Voordat het echt tot hem doordringt, staan ineens de voor Liam en zijn ouders wel heel bekende medewerkers Rizwaan en Arra van Chinny’s voor hun neus. Ze hebben een wel heel lekkere bestelling meegenomen, speciaal voor Liam! Dat laat Liam zich geen twee keer zeggen en na een vol bord nasi met kip kerrie vraagt hij: “Is er nóg een bord voor mij?” Er wordt heerlijk gegeten en er is nog genoeg om lekker mee naar huis te nemen.

Limochauffeur Sylvester gaat het gezin veilig naar huis brengen. Thuis aangekomen staan opa en oma samen met de ouders van Sam, Waut en Jivano het gezelschap op te wachten en niet lang daarna gaan de oogjes van de jongetjes dicht voor vertrek naar “dino en truck dromenland”.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.