Stephanie krijgt schrijftips

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Stephanie krijgt schrijftips
08 Februari 2017

Stephanie is 13 jaar. Ze geniet van het leven en haalt eruit wat er in zit. Door haar progressieve spierziekte is ze afhankelijk van een rolstoel. Sinds kort wordt ze 's nachts beademd.

Haar grootste hobby is schrijven. Op deze manier verwerkt ze wat zich allemaal afspeelt in haar leven.

Haar familie is het allerbelangrijkste voor haar en bestaat naast haar moeder en 2 zussen ook uit oma, tante, neefje en nichtje. Op vakantie gaan is voor dit bijzondere gezin met veel ziekte bijna onmogelijk, tot vandaag!

 

Wat gaat er gebeuren?

Op zaterdag 4 februari om 9.00 uur gaat de bel! Stephanie wil niet weten wat er gaat gebeuren maar dat ze een nachtje weggaan is wel duidelijk met de gepakte koffers in de huiskamer. De hele familie staat klaar en kan niet wachten. Tijd om naar buiten te gaan en in de speciale rolstoellimousine te stappen. Stephanie krijgt een ere plek!

Schrijven is wat ik wil

De eerste stop is bij het Grand Theatre in Breda. Een fantastisch boekhandel waar we worden ontvangen met koffie en heerlijke appeltaart. Na een tijdje komt Marlies Slegers binnenlopen: een echte schrijfster die wel 30 boeken heeft geschreven! Stephanie heeft als voorbereiding op haar wensdag een kort verhaal geschreven. Ze gaan gezellig samen aan een tafel zitten en Marlies legt aan Stephanie uit wat je nodig hebt om een goed verhaal te schrijven. "Nu weet ik zeker dat ik verder wil met schrijven. Ik ga laten zien wat ik kan en begin om meer hoofdstukken erin te verwerken" roept Stephanie enthousiast. Als klap op de vuurpijl heeft Marlies ook nog 3 illustrators een cover laten maken voor het verhaal van Stephanie. De moeder van Stephanie pinkt een traantje weg; wat fantastisch allemaal.

Wat een verwennerij

Tijd om weer in de limousine te stappen. Stephanie krijgt een map met informatie over Landal Port Greve in Brouwershaven. "We gaan naar Zeeland!" Door omstandigheden zijn ze nog nooit met z'n allen weggeweest. En dat was juist een grote wens van Stephanie. In het huisje staat alles klaar voor een fantastisch weekend; spelletjes, knutselspullen, chips, heerlijk eten en ..... haar lievelingstaart: banaan met chocolade!

Het was fantastisch

Het weekend stond in het teken van genieten. "Stephanie had de hele tijd een grote glimlach op haar gezicht", zei haar moeder, die ons maar bleef bedanken.

"Even niet denken aan ziek zijn maar met z'n allen leuke dingen doen. Het was precies zoals Stephanie het wilde".

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.