Statement artikel Volkskrant 19 september 2015

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Statement artikel Volkskrant 19 september 2015
19 September 2015

Binnen de goededoelenbranche worden op dit moment veel vragen gesteld aan de branchevereniging VFI en toezichthouder/ keurmerkversterker CBF over welk gedeelte van uitgaven van goede doelen aan doelstellingswerk moet worden uitgegeven. Dit staat centraal in het artikel.  

Hierbij geven wij graag extra uitleg over welk gedeelte van onze uitgaven hoort bij ons doelstellingswerk en welk gedeelte wij besteden aan fondsenwerving en voor beheer en administratie.

 

72 cent van elke door onze organisatie uitgegeven euro wordt besteed aan het vervullen van wensen. Hierin zitten alle benodigde uitgaven om een wens mogelijk te maken en uit te voeren. Denk daarbij aan uitgaven van derden, zoals de facturen van de wensleveranciers. Naast deze uitgaven van derden zijn er kosten zoals reis-, vergader- , opleidings-, ICT- en personeelskosten. Deze kosten hebben allemaal betrekking op het mogelijk maken van wensen. Het is tenslotte van groot belang dat de vrijwilligers goed en professioneel opgeleid worden. Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden, zoals bijvoorbeeld trainingen en een goedwerkend CRM systeem. 

Vervolgens besteden wij aan fondsenwerving 19 cent en 9 cent aan beheer en administratie. De genoemde getallen zijn vergelijkbaar met het bestedingspatroon van andere goede doelen. Make-A-Wish Nederland houdt zich aan de gestelde richtlijnen en wordt gecontroleerd door zowel het CBF als onze accountant. 

Make-A-Wish Nederland is een mensgerichte organisatie die dagelijks bezig is met het vervullen van wensen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. De impact van ons werk is recentelijk (augustus 2015) opnieuw gemeten en wensgezinnen geven ons een gemiddeld rapportcijfer van ruim een 9. Daarnaast geeft 98% aan dat het effect van de wensvervulling, na twee jaar, nog steeds aanwezig is. Iedere wensvervulling is maatwerk en wij gaan buitengewoon zorgvuldig met het totaalproces en onze vrijwilligers om. Dit laatste blijkt ook uit het vrijwilligerstevredenheidsonderzoek (verzorgd door Movisie) waar Make-A-Wish Nederland werd gewaardeerd door haar vrijwilligers met een 7.9, de hoogste score binnen de branche. 

Voor persvragen kan je terecht bij Peter ter Horst op 06 27 27 85 34. Voor overige vragen kan je, tijdens kantooruren, bellen met 0348-408060 of mailen naar info@makeawishnederland.org Mocht je vragen hebben over het validatiestelsel verwijzen wij u graag door naar de websites van het CBF www.cbf.nl en VFI www.vfi.nl

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.