Spectaculaire afsluiting van actie 'De Liefste Wens'

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Spectaculaire afsluiting van actie 'De Liefste Wens'
16 December 2014

Er schijnt een waterig zonnetje als wenskind Danique schoorvoetend het zwemvest aantrekt om aan boord te gaan van een speedboot van het leger op het Landmachtcomplex Engelense Gat in Hedel.  Dit is de eerste van drie zoekacties op het militaire complex naar een puzzelstukje wat later de cheque zal vormen met een daarop het bedrag van 1000,- voor Make-A-Wish Nederland. Dit fantastische bedrag werd opgehaald door eerste luitenant Franklin Kramer die dit najaar een actie startte voor Make-A-Wish Nederland.

 

Indrukwekkend

Het is allemaal even wennen voor  de kleine Danique die erg onder de indruk is van wat haar vandaag overkomt. Vanochtend vroeg al was het super spannend want ze werd samen met haar zus Carmen en haar ouders opgehaald met een konvooi van vier megagrote militaire vrachtwagens in Arkel. Nu staat ze hier aarzelend aan de waterkant, zou ze het durven?! Uiteindelijk trekt ze de stoute schoenen aan en gaat met haar vader en zus Carmen mee op verkenning. Maar uhhhh, alleen als we niet zo hard gaan, laat Danique weten. Eenmaal aan boord valt het allemaal reuze mee en zien we een voorzichtig lachje op haar gezicht verschijnen! 

Puzzelen

Eenmaal terug op vaste bodem gaat het zoeken verder en mag ze op een gigantische vrachtauto met takel klimmen en haar eerste puzzelstuk uit het water omhoog takelen. Ze heeft de smaak nu te pakken en twijfelt dan ook niet en neemt bij de tweede zoekactie plaats op een vrachtauto met daarop een lanceerbare boot. Zometeen mag ze de boot waar ze zelf op staat lanceren. Zoeff…….. daar schiet de boot het water in. Wat een spektakel! De mannen van de compagnie zorgen er daarna voor dat er 3 pontons gelanceerd worden. De kunst is nu om samen met de militairen alle 3 de pontons aan de boot te bevestigen. Maar als je zo stoer bent als Danique dan is dat geen probleem. Met een smile van oor tot oor laat ze ons het tweede puzzelstuk zien.Voor het derde puzzelstuk krijgt ze hulp van de duikers. Hé, wat is dat nou, er zit een duiker in een tank en hij zwaait naar Danique. Enthousiast zwaait ze terug! Dan draait ze zich vlug om naar het water want daar staat een duiker klaar die haar gaat helpen bij het opduiken van het laatste puzzelstuk. Danique en zusje Carmen kunnen zelfs aanwijzingen geven door op het knopje te drukken van een apparaat dat op de oever staat. en op die manier met de duiker praten. Ze kunnen precies zien waar de duiker is want daar komen de zuurstofbellen boven water. Het is soms zelfs hilarisch als de duiker te ver naar links of naar rechts zwemt  maar uiteindelijk komt hij met een metalen cilinder met daarin het laatste puzzelstuk boven water. Hoe krijgen we die nu open? Dankzij de duiker in de tank, die de buis onder water opensnijdt, is de puzzel compleet. De drie stukken vormen het embleem van de 105 Geniecompagnie Waterbouw. Danique heeft ijskoude voeten en van al dat zoeken heeft ze honger gekregen. We worden allemaal uitgenodigd voor een heerlijke lunch. Danique straalt en smult van haar lievelingskostje, een kroketje!

Cheque

Voor vertrek mag Danique, onder luid applaus van alle militairen die vanochtend meegeholpen hebben, een cheque overhandigen aan Make-A-Wish Nederland en dan is het echt tijd om te gaan. Uitgezwaaid door de luitenant Kramer en de sergeant-majoor Groen gaat Danique na een spannend avontuur weer met het konvooi op weg naar Arkel.

Het waarom van de actie “De liefste wens”

Franklin Kramer is 37 jaar oud, vader van vier fantastische kinderen en getrouwd met Joyce, Hij is officier bij de Koninklijke Landmacht en is in die hoedanigheid al naar aardig wat brandhaarden uitgezonden geweest, waaronder de Balkan, Irak en Afghanistan.     Hij heeft van dichtbij gezien wat een leed en ellende mensen elkaar kunnen aandoen, en sindsdien weet hij dat het leven niet iets vanzelfsprekends is. Franklin werd afgelopen najaar enorm geraakt door het filmpje over de wensvervulling van Danique die een hersentumor heeft . “Voeg daar een  sterk ontwikkeld moreel kompas, de wil om iets voor anderen te kunnen betekenen en het oergevoel van vaderschap aan toe en de cocktail voor een actie als deliefstewens.nl is compleet”, aldus Franklin.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.