Sparta-fan Jonas ontmoet zijn voetbalheld

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Sparta-fan Jonas ontmoet zijn voetbalheld
02 Maart 2015

Jonas (9) is gek op Sparta. Hij heeft al een aantal keren een voetbalwedstrijd van Sparta bijgewoond, maar door zijn ziekte is Jonas zeer slechtziend en slechthorend. Het is voor hem daardoor erg moeilijk om een wedstrijd goed te volgen. Zijn grote wens is dan ook om een bezoek te brengen aan het stadion van Sparta om alles van dichtbij te kunnen zien. Ook zou hij heel graag zijn favoriete speler Youri Loen ontmoeten. 

 

De nacht voor zijn wensdag heeft Jonas slecht geslapen, omdat hij zo zenuwachtig is voor “zijn dag”. Hij is erg nieuwsgierig naar wat hem te wachten staat. Om 9.00 uur komt er een mooie glimmende grijze limousine de straat in rijden en stopt voor het huis van Jonas. Jonas is erg verrast dat hij in deze “luxe bus”, zoals hij de limousine steeds weer noemt, vervoerd gaat worden. Nog een beetje verlegen neemt hij plaats in de limousine en we vertrekken richting Rotterdam.

Ontvangstcomité 

Al snel voelt Jonas zich op zijn gemak en praat hij honderd uit. Hij is erg nieuwsgierig waar we naar toe gaan maar dat blijft lang een verrassing. Pas als we het parkeerterrein van het Sparta stadion ‘Het Kasteel’ oprijden, reageert hij enthousiast “we gaan naar Sparta papa!”. Bij het stadion staat een heel ontvangstcomité van Sparta klaar om Jonas te verwelkomen. Jonas wordt begeleid naar een bestuurskamer, waar hij iets lekkers te drinken krijgt.

Ontmoeting met voetbalheld

Als hij van de eerste indrukken is bijgekomen, wacht hem de volgende verrassing. Zijn favoriete speler Youri Loen komt binnen! Hij heeft een prachtige bal voor Jonas, die hij uiteraard voorziet van zijn handtekening. Jonas straalt! Samen met Youri Loen en één van de oud-spelers van Sparta, krijgt Jonas een uitgebreide rondleiding door het prachtige stadion. Hij mag alles zien: de kleedkamers, de perskamers, de VIP-ruimtes en natuurlijk mag hij op het veld van Sparta lopen. In de fanshop van Sparta krijgt hij een prachtig shirt van Sparta met zijn eigen naam! Het shirt moet aan, en zijn jas blijft de rest van de dag uit want: “dan kunnen de andere kinderen mijn mooie shirt zien”, aldus een stralende Jonas. Na de uitgebreide rondleiding is het tijd geworden om afscheid te nemen van Sparta. Met de Sparta taxi worden vader Hans en Jonas naar het Plaswijckpark gebracht. Na een heerlijke lunch mag Jonas de hele middag spelen met  onder meer zijn favoriete speelgoed: LEGO!

Verwenmiddag voor de dames

Ondertussen zijn moeder Esther en zus Leah op weg naar een heuse “meiden verwenmiddag”. Na een heerlijke lunch bij Guliamo in Rotterdam, worden ze bij Salon Rob Peetoom uitgebreid in de watten gelegd en ondergaan ze beiden een ware metamorfose.  Voorzien van een prachtig kapsel en mooie make-up is het vervolgens tijd voor een nieuwe outfit! Bij H&M worden ze ontvangen door een personal shopper. Terwijl moeder en dochter rustig in hun “eigen” mega grote paskamer een drankje drinken, gaat de personal shopper voor hen aan de slag. Na een poosje komt ze terug met een rek vol kleding voor moeder en dochter. Na een uitgebreide pas-sessie kiezen Esther en Leah allebei een prachtige nieuwe outfit.

Jonas krijgt kapsel Yoeri Loen

Ondertussen hebben vader Hans en Jonas ook plaats genomen in de kappersstoel bij Salon Rob Peetoom. Jonas krijgt hetzelfde kapsel als zijn favoriete voetbalspeler Youri Loen. Jonas: “nu heb ik hetzelfde kapsel als Youri Loen!”. Ter afsluiting van de geweldige dag ontmoet het gehele gezin elkaar weer bij Pizzeria Napoli in Rotterdam. Daar mag Jonas zijn eigen lievelingspizza helpen bakken in de keuken. Na de pizza en een heerlijk toetje  kan Jonas niet wachten tot hij weer plaats mag nemen in de “coole” limousine. Het was een topdag!

Salon Rob Peetoom

De Betrokken Spartaan

H&M Rotterdam

Plaswijckpark Rotterdam

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.