Samenwerking Make-A-Wish Nederland en Prinses Máxima Centrum

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Samenwerking Make-A-Wish Nederland en Prinses Máxima Centrum
03 November 2017 Make-A-Wish Nederland en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht gaan intensief samenwerken om kinderen met kanker tijdens hun behandeling energie en hoop te geven voor de toekomst. Zo ontwikkelt Make-A-Wish in de nieuwbouw van het Prinses Maxima Centrum een themakamer, een interactieve fantasievolle plek waar de kinderen het ziek zijn even los kunnen laten en deel kunnen nemen aan bijzondere activiteiten. 
 

Op vrijdag 3 november ondertekenden de organisaties een intentieverklaring voor deze samenwerking. Voorafgaand werden de kinderen die in het Prinses Máxima Centrum verblijven, op hun afdeling verrast met een virtual reality ervaring. Om de beoogde samenwerking te markeren, presenteerde Make-A-Wish de Wish Dome, een ontspannen ruimte waar gelijke activiteiten plaatsvinden als in de toekomstige themakamer.

Tijdens hun ziekte ondergaan kinderen met kanker zware behandelingen, zoals bijvoorbeeld een operatie, chemotherapie en bestraling. Het is van belang om zieke kinderen in deze periode de kracht van een wensvervulling te laten ervaren. Onderzoek toont namelijk aan dat het realiseren van een allerliefste wens jonge patiënten en hun omgeving weer hoop en energie geeft, en blijvend impact heeft.

‘Make-A-Wish geeft kinderen en hun families een onvergetelijke ervaring en dat is o zo belangrijk’, aldus Diana Monissen, bestuursvoorzitter van het Prinses Máxima Centrum. ‘Dat sluit ook aan bij ons streven om het gewone leven voor kinderen nog zoveel mogelijk door te laten gaan. Bij de inrichting van onze nieuwbouw is dat ook het uitgangspunt, het kind staat in alle opzichten centraal.’’ Hanneke Verburg, directeur Make-A-Wish Nederland: ‘Op dit moment vervult Make-A-Wish 550 wensen per jaar en onze ambitie is om nog meer wensen van ernstig zieke kinderen te gaan vervullen. Wij zijn ontzettend blij met de themakamer in het Prinses Máxima Centrum waar we enerzijds de kinderen kracht kunnen geven tijdens de behandeling. Anderzijds is de themakamer een mooie gelegenheid om onze zichtbaarheid te vergroten en meer aanmeldingen te ontvangen. En dus nog meer gezinnen een enorme positieve energieboost te geven.’

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.