Roermondse liep New York marathon voor Make-A-Wish

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Roermondse loopt NY marathon voor Make-A-Wish
09 November 2017

She did it! Fon (30) uit Roermond heeft de marathon van New York uitgelopen, weliswaar in 6 uur, maar wel uitgelopen. En daarmee liet ze haar omgeving, die er in het begin weinig vertrouwen in had, een poepie ruiken.

 
 

Een jaar geleden grapte Fon over het lopen van een marathon samen met haar vriendin Judith, terwijl ze een hekel hadden aan hardlopen. Maar de grap werd een serieuze uitdaging en beide dames gingen trainen. Om zichzelf extra te stimuleren, gingen ze zich laten sponsoren voor het goede doel Make-A-Wish Nederland. Want: “Ernstig zieke kinderen gun je echt alles.”

En ze kregen de smaak te pakken. Ze vonden het fijn buiten actief te zijn en op een gegeven moment kregen ze zelfs de ‘runners high’. Helaas moest Judith 2 maanden voor de grote dag afhaken vanwege een blessure. Dit heeft Fon niet ontmoedigd, ze bleef alleen doortrainen. En op zondag 5 november jl. verscheen ze dan ook alleen aan de start in Staten Island, maar vol vertrouwen.

Fon: “Het was ontzettend zwaar maar ik heb van (bijna) elke meter genoten.” De eerste 30 km gingen lekker, maar toen moest ze een sanitaire stop houden. De wachtrij bij de Dixi’s heeft het nodige oponthoud opgeleverd. Het niveauverschil in de stad maakte het ook zwaar. Maar de juichende mensen langs de kant, die er dus ook nog stonden voor de minder snelle lopers, hebben haar er doorheen geholpen. Ook de unieke sfeer per wijk heeft haar op de been gehouden. Een unieke ervaring, die ze graag nog eens beleeft. Hoeveel geld ze voor Make-A-Wish Nederland bij elkaar heeft gelopen, houdt ze nog even geheim. Ze gaat namelijk ook nog een feest organiseren waarvan de opbrengst ook naar ons goede doel gaat.

Dit hele hardloopavontuur hebben Fon en Judith vastgelegd in blogs en vlogs. Deze zijn te lezen en bekijken op roadtorun.nl.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.