Redwanes (9) zelfgemaakte tekenfilm in de bioscoop

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Wil jij ook de tekenfilm van Redwane in de Pathe bioscoop zien?
12 Juli 2017

De 9-jarige Redwane uit Maastricht heeft een eigen tekenfilm gemaakt in een echte productiestudio. Dit filmpje werd woensdag 12 juli vertoond in Pathé Maastricht. Het is een twee minuten durend filmpje met zijn grote idool, Elvis Presley, in de hoofdrol. Alle elementen in het filmpje heeft Redwane zelf bedacht en uitgevoerd. Dit was zijn allerliefste wens die Make-A-Wish in vervulling heeft laten gaan. Redwane heeft een stofwisselingsziekte. 

 

Heuse première in bioscoop
Omdat het verhaal van Redwane en zijn filmpje zo bijzonder is, heeft Pathé Maastricht besloten hem eenmalig op het grote doek te vertonen. Sterker nog, Redwane mocht ook nog familie en vrienden meenemen om zijn film te komen bekijken. Redwane was al dolgelukkig met zijn eigen tekenfilm en met de vertoning ervan in de bioscoop is hij helemaal in de wolken. Redwanes film was op woensdag 12 juli om 15.10 uur te zien als voorfilm bij de film Verschrikkelijke Ikke die recentelijk in première is gegaan.

Redwane tv-producent in de dop
Al bij het wenshaalgesprek door Make-A-Wish Nederland was meteen duidelijk dat de passie van Redwane Elvis Presley is. Hij wilde graag een filmpje maken over hem en het helemaal zelf produceren. Nadat hij een verhaaltje bedacht had en de tekeningen gemaakt had, vond zijn wensdag plaats en toog hij met een grote limousine naar de productiemaatschappij Submarine in Amsterdam die de tekeningen geanimeerd heeft. Vervolgens ging hij naar audiostudio Bob Kommer om de stemmen in te spreken, de geluiden en muziek te bepalen en zelf een paar stukken van Elvis te zingen en zichzelf te begeleiden op gitaar. Ook zijn broer Yassin (13) heeft geholpen. O.a. door zijn ziekte is Redwane behoorlijk druk en aanwezig, maar gedurende deze twee dagen is hij geconcentreerd bezig geweest. Redwane heeft een paar vlogs gemaakt tijdens zijn wensvervulling. Deze zijn te vinden op Youtube onder de naam ‘wolvenpower’.

Tranen van geluk
Toen Redwane thuis was na de opnames kwamen de vreugdetranen. “Dit waren de allermooiste superdagen van mijn leven!” riep hij omdat hij zo enthousiast was over de wensvervulling. Deze bijzondere ervaring geeft hem een positieve boost voor de toekomst. Waar de vertoning in de bioscoop nog een schepje bovenop zal doen. 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.