Oranjelegioen laat liefste wensen uitkomen

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Oranjelegioen laat liefste wensen uitkomen
09 November 2016

Het is zondag 28 augustus, de dag van de 61e Grand Pix in België. Je zou haast denken dat het F1 spektakel in Nederland plaatsvindt. Het gehele circuit van Spa-Francorchamps kleurt oranje. De legendarische plek waar in 1950 de eerste Grand Prix van België werd gereden, wordt door Nederlanders overspoeld. Meer dan de helft van de bezoekers komt uit ons land. Ze zijn er allemaal om het jonge talent van Nederland aan te moedigen.

 

Oranjelegioen

Voor Henk Snijders (36) uit Barneveld is Formule 1 altijd een feestje. Dit zit in de familie. Zij zijn er allemaal gek van. Toch is deze Grand Prix extra bijzonder. Henk roept mensen via Facebook op een ‘Oranjelegioen’ te vormen. Het plan is iedereen in het oranje naar Spa te krijgen en vervolgens samen te feesten. Zijn uitspraak op Facebook begint als een grap, maar het plan slaat aan. Met zijn Facebook-actie weet hij zelfs het RTLZ en het RTLnieuws te bereiken. Het resultaat: meer dan duizend bezoekers komen in het oranje en zijn zo met elkaar verbonden. Een leeuw met oranje T-shirt dient als mascotte. De leeuw is al snel een beroemdheid, want hij is vaak terug te zien op de foto’s en selfies van de dag. Henk:

“Het was super! Overal zag je Nederlanders in oranje T-shirts lopen”.

Speciale T-shirts

Veel van die oranje T-shirts zijn afkomstig van een samenwerking tussen Digi2Fix en Jeando. Digi2Fix is het bedrijf van Henk en zijn vrouw Diana. Zij zorgen ervoor dat een telefoon, tablet of computer op de juiste manier wordt gemaakt. Dit door een deskundige reparateur én bij de consument in de buurt. Vlak voor de F1 race in Spa is het koppel extra druk. Zij zijn druk met het inkopen van afbeeldingen. Henk heeft namelijk het idee om speciale oranje T-shirts te verkopen. De T-shirts worden besteld door Jeando uit Schijndel. Zij drukken ook de afbeeldingen op de oranje shirts. De twee bedrijven zijn niet voor niets samen gaan werken. Jeando is een gespecialiseerde borduurstudio met veel ervaring vanuit de confectie. Met hun kennis van stofsoorten, draagcomfort en kleur is Henk hier op het goede adres.

Steun aan Make-A-Wish

Op de verkochte T-shirts is geen winst gemaakt. Henk en Jeando kiezen ervoor om 2,50,- per verkochte T-shirt aan Make-A-Wish Nederland te schenken. Henk kent de stichting al uit de media en vindt het werk dat zij doen erg mooi. Hij krijgt veel steunbetuigingen. 

Dankbaar

Make-A-Wish is erg blij met de steun van Henk van Digi2Fix en Jeando. Met deze actie is maar liefst €700,- opgehaald. Hierdoor kunnen wij nog meer liefste wensen in vervulling laten gaan. Dat is belangrijk! Kinderen die veel te vaak patiënt zijn, kunnen hierdoor ook weer eens kind zijn. Ze vergeten even alle problemen en je ziet ze stralen. Dit geld komt dan ook erg goed terecht. Heel veel dank!

Volgend jaar

Henk heeft wederom een Facebookpagina aangemaakt. Dit om ook van 25 augustus t/m 27 augustus 2017 een mooi Oranjelegioen te vormen. Het is de bedoeling dat weer zoveel mogelijk mensen deze pagina liken.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.