Onvergetelijke 'run by night' voor Louisa & Fatma

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Louisa en Fatma lopen Damloop by night voor Make-A-Wish
20 September 2016

Op zaterdagavond 17 september liepen Louisa en Fatma de ‘Damloop by night’ in Amsterdam voor Make-A-Wish Nederland. Hiermee hebben zij, samen met hun sponsors, maar liefst € 1270,- ingezameld om levensbedreigend zieke kinderen kracht te geven.

“We hebben het in een woord GEWELDIG gehad! Een hele mooie loop en een onvergetelijke ervaring, de adrenaline zit er nog in!”, aldus Louisa en Fatma. 

In 2003 vervulde Make-A-Wish Nederland de liefste wens van Dayenne, het zusje van Louisa. Dayenne is inmiddels overleden. De vervulling van de wens is voor Louisa een hele dierbare herinnering aan haar zusje. Dat is voor haar en Fatma reden om deze mooie uitdaging aan te gaan. 

Louisa vertelt hoe zij de wens beleefd heeft:

“We hebben zoveel mooie herinneringen samen lieve Dayenne, vandaag zal ik een bijzondere herinnering delen. Delen omdat ik het mis, delen omdat ik er zo dankbaar voor ben, delen met de wereld om hen te laten weten wat een wensvervulling met een ziek kind en hun gezin kan doen. Weet je nog zusje dat je jouw wens uitsprak?

Het was een sombere week, ziek van de chemokuur, en de behandelingen verliepen niet volgens verwachtingen. Het zat tegen, alles zat tegen. Naast je in het ziekenhuis lag een meisje, iets ouder dan jij. Ze had botkanker en was recent op reis geweest. ‘Waar ben je geweest?’ Ze vertelde dat ze naar Amerika was geweest... Je luisterde adembenemend naar haar verhaal over Disney World. Dat zou ik ook wel willen sprak je uit. De verpleegkundige liep rond en vertelde over de Doe Een Wens Stichting (nu Make-A-Wish Nederland). ‘Mag je dan zo’n grote wens uitspreken? Kan dat?’ Ja, dat kan lieve Dayenne.

Je wens werd gehoord en in vervulling gebracht;

Het is januari, koud, heel erg koud, maar vandaag is het zover. Jij, papa, mama, Zinar en ik vliegen naar Amerika. Alles is tot in de puntjes geregeld. We worden naar Schiphol gebracht en in Amerika wacht iemand van Make-A-Wish ons op. We rijden naar een prachtig huis. Wat is het hier mooi!

We genieten van ons samenzijn, ontmoeten Mickey en zijn vriendjes en je komt lachend uit iedere attractie. Er zijn geen doktoren, ziekenhuisbedden of medicijnen om ons heen. Even voel je je niet ziek, je straalt en ook wij mogen weer even ervaren hoe het leven er zonder zorgen uit kan zien. We denken er even niet aan dat je ziekte je leven heeft overgenomen.

Terwijl mama, jij en ik in Sea world vertoeven zien we boven ons een helikopter. Papa en Zinar vliegen boven ons, een mooie ervaring. Over prachtig landschap beleven ook zij plezier en ontspanning. Wat hebben we het heerlijk samen, de dagen vliegen voorbij. De ontspanning, het plezier, en het geluk dat je uitstraalt is zo waardevol.

Ik verdrink even in deze mooie herinnering, dan kijk ik om me heen. Ineens is het 2016. Ik heb drie prachtige gezonde kinderen. Nog steeds gelukkig met Zinar, ook mama en papa zijn er. 13 jaar na jouw wensvervulling en al bijna 11 jaar verder zonder jou, jij lieve Dayenne, jij bent er niet meer... Dat doet nog dagelijks heel veel pijn. Maar als ik mezelf even laat verdrinken in de herinnering die wij dankzij Make-A-Wish Nederland hebben mogen delen met elkaar voel ik enorme dankbaarheid, geluk en pure liefde!”

Louisa en Fatma zijn uit alle kanten van hun omgeving gesteund. Zo organiseerde ‘Leuk Luchtkasteel’, het kinderdagverblijf waar Fatma werkzaam is, op 2 juli een Zomerfeest. Tijdens dit feest vroeg Fatma aandacht voor de actie voor Make-A-Wish Nederland waarmee het mooie bedrag van € 77,70 werd ingezameld. En zijn er vele familieleden, vrienden en collega’s die een mooie bijdrage hebben geleverd.

Make-A-Wish Nederland is Louisa en Fatma zeer dankbaar voor dit bijzondere initiatief en hun enthousiaste inzet om nieuwe wensen mogelijk te maken. Ook bedanken wij alle sponsors. Samen hebben jullie geholpen om hèt verschil te maken voor levensbedreigend zieke kinderen!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.