Noa (13) ontmoet haar Feyenoord idolen

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Noa ontmoet Feyenoord idolen
13 Oktober 2017
 

Karsdorp ontmoeten, of Dirk Kuijt. Dat stond bovenaan het wensenlijstje van de ernstig zieke Noa uit Doesburg. Afgelopen december kreeg ze een donorhart, omdat ze door haar eigen te grote hart chronisch vermoeid was en steeds minder kon. Ook haar passie voetballen, moest Noa opgeven.

Vrijwilligers van Make-A-Wish Nederland maakten Noa's wens werkelijkheid. Weliswaar zonder Karsdorp en Kuijt, want die zijn inmiddels vertrokken bij Feyenoord. Maar met haar andere Feyenoord idolen en trainer Van Bronckhorst ging Noa op de foto. En dat niet alleen: ze kreeg een spelersshirt met haar naam, ging met de limousine naar het stadion en vertrok per Ferrari, kreeg een voetbal met handtekeningen en at na afloop haar lievelingsmaaltijd: frikandel speciaal!

"Het was superleuk. Ik ga deze dag nooit meer vergeten," aldus een stralende Noa.

De liefste wens vervullen van een ernstig ziek kind is niet eenvoudig. Ook Noa heeft lang op de vervulling van haar wens moeten wachten. Mede door de zware operatie die zij moest ondergaan en de revalidatie die volgde. Ook in deze periode zorgen wensvervullers van Make-A-Wish Nederland dat het kind en het gezin kracht krijgen. Zo ontving Noa vlak na haar operatie een lieve kaart van de spelers van Feyenoord, inclusief de bal waar nu de handtekeningen op prijken. "Zo kunnen ze uitkijken naar de wensdag en heeft niet alleen de dag zelf, maar ook de periode hier aan voorafgaand en de periode na de wensdag een enorme positieve impact," vertelt wensvervuller Wim. "Het is zo ontzettend mooi om te zien wat dat met een kind doet." 

Noa zit nog midden in haar revalidatie. "Berghuis vroeg me waarom ik koos voor nummer 7 op mijn shirt. Het is de dag van mijn harttransplantatie," zegt Noa nuchter. "Na de revalidatie hoop ik weer te kunnen voetballen. Ik voetbal nu alweer een beetje om verder aan te sterken," glundert ze. De wensdag heeft Noa duidelijk goed gedaan.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.