Merijn onder de indruk van olifant Sibu

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Wens Merijn uit Weert in vervulling
11 April 2017 Afgelopen vrijdag ging de allerliefste wens van de 6-jarige Merijn uit Weert in vervulling. Hij mocht een brand blussen bij de Brandweer in Mierlo en olifanten voeren in Dierenrijk Nuenen, twee dingen die hij altijd al heel graag wilde doen. Merijn vond het vooral bijzonder dat hij zijn lievelingsdier van zo dichtbij kon meemaken. Wij organiseerden deze wensdag voor hem omdat hij een ongeneeslijke hersentumor heeft.
 

Merijn blust een brand

Vrijdagochtend reed een grote limousine het plein van de school van Merijn op. Vrijwillgers van Make-A-Wish uit Limburg gingen hem in de klas verrassen en zijn allerliefste wens in vervulling brengen. Merijns ouders en broer Jelte waren er ook bij. De limousine bracht ze naar de brandweer in Mierlo. Merijn en Jelte kregen vervolgens heuse brandweerpakken aan omdat ze een een brand gingen blussen. Ze mochten spuiten met water en ook nog eens met schuim. Dat was super cool. Hun harde werk werd beloond met een blusdiploma. Toen hoorden ze het bericht dat er in Dierenrijk Nuenen een olifant in nood was, dus reed de brandweerwagen met gillende sirenes daarheen. Merijn en Jelte genoten met volle teugen.

 

Merijn verzorgt zijn lievelingsdier

Daar aangekomen bleek het gelukkig om een knuffelolifant te gaan die gered moest worden. Dat deed Merijn met verve. Na de welverdiende lunch mocht Merijn de olifanten gaan voeren. Merijn wist te vertellen dat de olifant met de langste ‘stoottanden’ Sibu heette. Ze lokten olifant Sibu eerst met appels naar binnen en mochten hem toen aanraken en wortels voeren. Het voelde raar en de olifant was echt heel groot. Merijn vond het toch wel heel bijzonder om zijn lievelingsdier van zo dichtbij te kunnen zien. Merijn was tijdens zijn wensvervulling zo enthousiast over alles wat voor hem geregeld was dat hij zichtbaar genoot. Dat gold ook voor zijn ouders en broer. Ze hebben kracht op kunnen doen voor de komende periode.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.