Make-A-Wish Nederland Pop Up Tour

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Wish Dome van Make-A-Wish Nederland?
27 September 2016

Make-A-Wish strijkt tijdelijk neer in de acht academische ziekenhuizen in Nederland. Dit in de vorm van een opgeblazen Wish Dome. Met het plaatsen van de Wish Dome ontstaat er een veilige, herkenbare ruimte voor kinderen. Met een eigen sfeer, binnen een bestaande ruimte in het ziekenhuis. De Wish Dome trekt de aandacht door haar blauwe kleur. Binnen in de Wish Dome wordt de creativiteit en de fantasie van de kinderen geprikkeld door aangeboden programmering op maat. Dit maal wordt de ‘Make-A-Wish Nederland Pop-Up-Tour gevuld met meerdere 3D printers.

 

 

De vrijblijvende workshop vanuit de Wish Dome is bedoeld voor kinderen die klinisch of poliklinisch worden behandeld. Broertjes en zusjes van het zieke kind zijn ook van harte welkom in de Wish Dome. Het Make-A-Wish team zal, indien het gewenst is, bij een aantal kinderen die niet de mogelijkheid hebben om naar de Wish Dome te komen, langs te gaan op hun kamer met een 3D printer.

Het 3D printen spreekt zeer tot de verbeelding en is vernieuwend en het blijft verbazen; de mogelijkheden zijn eindeloos. Door het 3D printen toegankelijk te maken voor kinderen in de ziekenhuizen, brengen we het nu, van buiten naar binnen. Met het 3D printen kunnen de kinderen hun eigen wens omzetten in een klein tastbaar item zoals een wensbedel, wenswoord of ontwerp naar keuze. De wensbedel en het wenswoord kunnen worden gebruik voor een armband, ketting of sleutelhanger.

Het doel van de Wish Dome is een moment van ontsnapping en ontspanning creëren bij de ernstig zieke kinderen. Zich weer kind laten voelen naast hun ziekenhuis opname of vele ziekenhuis bezoeken.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.