Liefste wens van Loïs

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Liefste wens van Loïs
18 Juli 2015

Loïs (7) uit Rheden heeft leukemie. Op 1 juli komt er een roze limousine voorrijden. Vandaag is het Loïs haar wensdag en gaat Make-A-Wish Nederland haar liefste wens vervullen. Het wordt een dag vol verrassingen voor het hele gezin. Het ene moment kunnen ze zich uitleven in de bakkerij en het andere moment kunnen Loïs en haar zusjes dansen en meezingen op vrolijke deuntjes van K3.

Bakker Loïs
Het is tijd voor de rit naar de eerste bestemming. Wanneer de roze limousine aankomt in Neede, staat Marrike van Stroets Bakstudio al te wachten en krijgt iedereen een eigen short. Loïs vindt het geweldig. Op het moment dat ze het short om krijgt zegt ze spontaan: "Ik ben bakker Loïs".

 

Op het short van haar zusje Yinte staat: ‘superkok’, want dat is wat ze later wil worden. Loïs mag een glutenvrij taartje maken en haar twee zusjes leven zich uit op ‘kale’ taarten die vervolgens prachtig versierd worden. Het ruikt al heerlijk. Alle taarten worden verpakt, zodat ze er thuis nog van kunnen smullen. De ochtend wordt afgesloten met een rondleiding door de bakkerij. Ze kunnen echte bakkers aan het werk zien. Ondertussen stelt Marikke de kinderen wat vragen. Wanneer ze aan Loïs vraagt wat de bakker heeft, antwoord Loïs: “vieze handen”.

Speelparadijs
De volgende stop is het Hof van Eckberge in Eibergen, waar het gezin zich de rest van de dag kan gaan vermaken in het speelparadijs of bij de kinderboerderij, waar ze zelfs kangoeroes met in hun buidel een kleintje spotten. Dan is daar ineens de volgende verrassing. De zusjes krijgen een dansworkshop van Niels Gordijn op de muziek van K3. Dat Loïs een echte fan is van het meidengroepje, laat ze goed horen. Alle liedjes worden feilloos meegezongen. Het zonnetje schijnt en zo straalt Loïs ook. Het is een erg mooie en warme dag, waarbij er ook regelmatig onder de sproeier wordt gesprongen. Aan het einde van de gezellige dag wordt het gezelschap weer thuis afgezet. Loïs roept bij het afscheid enthousiast:

Dag wensdag, ik wil nog wel een keer!”

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.