Leerlingen steunen zieke klasgenoot

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Leerlingen uit Warnsveld steunen zieke klasgenoot
17 April 2016

De leerlingen uit groep 7 de Apen van C.B.S. Arcade in Warnsveld hebben in de voorjaarsvakantie tulpen verkocht voor Make-A-Wish Nederland. De reden voor deze actie is hun zieke klasgenoot, van wie de stichting de liefste wens gaat vervullen. Op maandag 4 april werd de cheque ter waarde van 1.185,-  in ontvangst genomen.

Steun

De hele klas leeft erg mee met de ziekte van hun klasgenoot. Juf Wendy Ruiterkamp en Juf Elle Litjes besloten eerder al hun steun te betuigen door dertig centimeter van hun haar te doneren aan een goed doel. Ook klasgenoot Deven Hannink was bereid zijn haar te doneren, maar helaas was dit nog te kort. 

 

Om toch wat te kunnen doen, besloten hij en zijn ouders een andere actie op touw te zetten. Het idee ontstond om bossen tulpen te verkopen. Binnenkort zal de liefste wens van de zieke klasgenoot in vervulling gaan en om deze reden besloten zij hiermee de stichting die dit mogelijk maakt te steunen.

 

De actie

Er werd een mooie deal gesloten met een tulpenteler, waardoor de bossen voor €1,-. ingekocht konden worden. Vervolgens werden deze bossen door de leerlingen verkocht voor €2,50. Elke verkochte bos leverde dus  €1,50 op voor Make-A-Wish Nederland. Rond de voorjaarsvakantie ging de verkoop van start. Het was een groot succes! Juf Elle:

“De kinderen waren super gemotiveerd en kwamen zelfs extra bestellijsten halen”.

 

Cheque overhandiging

Op maandag 4 april werd een cheque met daarop de enorme opbrengst van €1.185,- aan een vrijwilligster van Make-A-Wish overhandigd. Juf Elle is trots op haar klas:

De leerlingen leven enorm mee met hun klasgenoot en missen haar als ze er niet is. Deelnemen aan zo’n lief initiatief geeft dan toch het idee iets voor haar te kunnen doen”.

Ook Make-A-Wish Nederland is blij met de enorme inzet van de klas. Door deze onwijs lieve actie kan Make-A-Wish Nederland de liefste wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte blijven vervullen. Dit geeft de kinderen die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.