Leerlingen Melanchthon Bergschenhoek schaatsen fantastisch bedrag bij elkaar

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Leerlingen Melanchthon Bergschenhoek schaatsen fantastisch bedrag bij elkaar
06 April 2017 Donderdag 6 april heeft Make-A-Wish Nederland een cheque met daarop een fantastisch bedrag van €7.846,14,- in ontvangst genomen van scholengemeenschap Melanchthon in Bergschenhoek. Dit bedrag hebben 220 1e jaars leerlingen van de school opgehaald met een schaatsmarathon op 21 februari 2017 in het Silverdome in Zoetermeer.
 

Voor de 5e keer organiseerde Melanchthon de schaatsmarathon voor Make-A-Wish Nederland. Leerlingen Stefan en Tieme, die allebei maart liefst 70 rondjes schaatsten, reikten de cheque vol trots uit aan Tineke Roelofs en Hanneke Enserink van Make-A-Wish Nederland. Make-A-Wish Nederland is Melanchthon in Bergschenhoek zeer dankbaar voor wederom een fantastische bijdrage! Op deze manier kunnen meer liefste wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte in vervulling gaan.

Een bijzonder feit is dat één van de leerlingen zelf eerder een wensvervulling via Make-A-Wish Nederland heeft gehad. Nu stond hij zelf aan de start van de schaatsmarathon om geld in te zamelen om ook de liefste wens van andere kinderen te laten vervullen.

Leden van de Schaatsvereniging Lansingerland hebben de leerlingen deskundig bijgestaan tijdens het schaatsen. Koek en zopie werd geregeld door de oudervereniging van het Melanchthon. De initiatiefnemers en schaatscoaches ontvingen als dank voor hun inzet een ijsmuts met het logo van Make-A-Wish Nederland.

Silverdome in Zoetermeer heeft ook dit jaar weer hun poorten geopend voor dit schaatsevenement. Na het startschot zwierden de 220 leerlingen over het ijs. De mentoren en de vrijwilligers van Make-A- Wish Nederland hebben enkele pleisters geplakt en de leerlingen die het zwaar hadden bemoedigende woorden toegesproken. Jennifer Tromp, afdelingshoofd bij het Melanchthon motiveerde de leerlingen met de woorden: “de kinderen waarvoor jullie schaatsen geven ook niet op, die moeten ook doorzetten.” Na een uur schaatsen werd onder luid gejuich het eindschot gegeven.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.