KBS De Vlieger uit Zwolle kwam in december succesvol in actie: ruim 4000 euro overhandigde de school aan Make-A-Wish

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Leerlingen KBS De Vlieger in actie voor het goede doel
27 December 2016 Ieder schooljaar staat er een goed doel centraal in de tijd van Kerst op KBS De Vlieger 2/4. Dit jaar is er gekozen voor Make-A-Wish Nederland. De leerlingen van de basisschool wilden graag hun steentje bijdragen aan het in vervulling laten gaan van een liefste wens van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Ze zijn voor Make-A-Wish Nederland in actie gekomen en hebben maar liefst € 4.286,93 ingezameld. 
 

Iedere klas van KBS De Vlieger 2/4 heeft een creatieve actie bedacht om geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland. Zo zijn er leerlingen die thuis zoveel mogelijk klusjes hebben gedaan in ruil voor geld. Maar ook zijn er leerlingen die thuis cake en koeken hebben gebakken, om die op school te verkopen. De mensen stonden voor deze koeken in de rij! Twee groepen zijn zoveel mogelijk rondjes gaan schaatsen bij WinterWorld Zwolle en lieten zich daarvoor sponsoren. Andere groepen organiseerden hun eigen Santa-run: verkleed als de Kerstman renden ze zo ver en zo hard als ze konden. Ook heeft een klas een voetbalwedstrijd gehouden waarbij de kinderen tegen de ouders gingen voetballen.

Daarnaast zijn er vier verkoopmomenten op school geweest, geleid door ouders van de leerlingen, waar leerlingen en hun ouders sleutelhangers en bidons van Make-A-Wish Nederland konden kopen. Ook hiervan was de opbrengst bestemd voor het goede doel. En wat waren vooral de sleutelhangers populair: ze waren bijna niet aan te slepen.

Alle 500 leerlingen en hun leerkrachten hebben vrijdag 23 december de waardecheque overhandigd aan Anja Seubers, vrijwilliger bij Make-A-Wish Nederland. Na alle inspanningen van de weken ervoor keek de basisschool erg uit naar dat moment. En wat was het een mooi moment: maar liefst € 4.286,93 hebben alle acties opgeleverd!

Leerlingen van KBS De Vlieger: ontzettend bedankt voor dit warme gebaar! 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.