Karst, de technieker

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Karst, de technieker
18 Maart 2015

Karst (15) is een leuke en intelligente jongeman met een passie voor Amerikaanse auto’s uit de jaren 50 en heeft veel interesse in en kennis van natuur & techniek. Op 7 maart vervulde Make-a-Wish Nederland Karst’s wens. 

Zijn drie zussen, vader en moeder, opa en oma en Jeroen en Annelies gingen ook mee. Karst heeft een samenvoeging van verschillende ziektes die niet onder één noemer te benoemen zijn. Hij heeft onder andere een stofwisselingsziekte en autisme. We hopen dat Karst door deze wensvervulling terug mag kijken op een geweldige dag en nog lang extra kracht en energie mag krijgen bij de herinnering aan deze dag.

 

In de vroege ochtend heeft Karst geen flauw benul van wat we gaan doen, maar wat is hij benieuwd en wat heeft hij er zin in! Met veel geronk stopt kort daarna een grote, witte Amerikaanse schoolbus voor het huis. In de bus krijgt Karst als hint een schaalmodel van een Cadillac cadeau: “Deze krijgt een mooi plekje in mijn kamer”. Maar waar we naar toe gaan blijft onderweg een verrassing.

Antwerp Classic Salon

We gaan met z’n allen naar de Antwerp Classic Salon! Op deze beurs kijkt Karst zijn ogen uit; Cadillac’s, Mustangs, Chevrolets en Ferrari’s! Karst: “Die zou ik wel eens willen restaureren”. Met een technische bril en een blik van verwondering trekken we door de beurs. En niet alleen Karst geniet, ook zijn gezelschap. De beurs kost Karst ook veel energie en daarom gaan we rond de middag terug naar "onze" bus. 

Na de lunch gaat het gezelschap door naar Technopolis in Mechelen. Dit is een ‘doe-centrum’ voor wetenschap en techniek. Bij aankomst klimmen Karst en zijn zussen in de touwen. Met een natuurkundig principe, dat Karst wel weet uit te leggen, tillen ze een auto op. Als verrassing staan Jeroen en Annelies op Karst te wachten. Iedereen gaat binnen met elkaar aan de slag; waterspelletjes, zeepsop, etc. Dan gaat Karst aan de slag met een haast onmogelijke puzzel. Karst had deze in no-time in elkaar gezet: “Kijk, dat doe je zo en zo”, vertelt hij. 

Playstation 3

Na een middag van spelletjes én denkwerk krijgt iedereen weer trek en gaan we naar een pizzeria. Karst wordt door de kok gevraagd zijn eigen pizza te maken. Net voor het verrassingstoetje zegt Karst tegen zijn zussen dat hij zo graag een nieuwe Playstation 3 zou willen: “Die we nu hebben is net een oude stofzuiger”. Bij zijn verassingstoetje staat dan ook een grote doos. En al was Karst aan het eind van de dag moe, bij het wegscheuren van het papier en het zien van zijn nieuwe Playstation 3, zat hij weer vol energie! Deze warme familie heeft genoten en zal hier nog vaak aan terugdenken. 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.