Jenthe's - de kanjer van het CliniClowns College!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Jenthe's - de kanjer van het CliniClowns College!
12 Juli 2017

In aanloop tot de wensdag van Jenthe (8 jaar) – donderdag 6 juli 2017 - zat het even niet mee. Onverwachts werd Jenthe op maandag 3 juli met hoge koorts opgenomen in het ziekenhuis. Op donderdagochtend wordt ze gelukkig uit het ziekenhuis ontslagen en is het zaak dat ze meteen naar school gaat, want daar staat haar wat te wachten……

Ze zit nog maar net in de klas en plots wordt ze enorm verrast: het is vandaag haar wensdag! Jenthe's klasgenootjes zingen en dansen voor haar op het nummer “Feest” van Kinderen voor Kinderen. Dan komt opa de klas binnen met een grote doos vol cup cakes met een foto van haar erop en “Hoera, ik ben er weer !”.

 

Na de traktatie loopt Jenthe door een haag van kinderen naar de roze limosine die voor haar klaar staat.

Jenthe heeft twee erg bijzondere liefste wensen. De eerste wens is, dat zij graag lekker zou willen lachen met de CliniClowns. Toen zij voor leukemie werd behandeld in het ziekenhuis hebben de CliniClowns zoveel voor haar betekend, dat ze ze graag nog eens zou ontmoeten en lachen. Dus op naar Amersfoort, naar het CliniClowns College.

In Amersfoort staan Juffrouw Mus en Clara op Jenthe te wachten en zij nemen haar mee in een bijzonder avontuur. Clown Clara doet de gekste dingen en is heel grappig. Ze gooien een pak melk, eieren, meel en boter met verpakking en al in een bakblik in de oven. Vervolgens zingen ze samen een speciaal lied en dan komt er een cake uit! Er wordt heel veel gelachen. Het hele college zit vol verrassingen en gekke dingen. Na een videoboodschap van Plip en Stip en een overheerlijke lunch met versgebakken pannenkoeken nemen we afscheid.

In Laren stopt de limo voor Yukkies Store. Daar kiest Jenthe - na een glas champagne – onder begeleiding van personal shopper Willemijn 2 prachtige jurkjes uit en een paar supergave sneakers. Ook zusje Lara (5) mag iets uitzoeken en kiest 2 mooie shirts. Beide meisjes krijgen een goedgevulde goodie-bag en als echte Gooische meisjes stappen ze weer in de limo.

Jenthe heeft dus nóg een heel bijzondere wens: ze zou wel eens willen zien hoe salami gemaakt wordt. Tijdens de periode van behandeling mocht ze geen salami eten, terwijl ze daar zo gek op is. Daarvoor gaan we naar Meneer Wateetons. Hij weet alles van worsten maken. De meisjes krijgen ieder een gehaktmolen en de ingrediënten, want ze mogen zelf ook een worst maken. Nadat ze het vlees hebben vermalen, voegen ze allerlei verschillende kruiden toe. Het geheel moet heel goed gemengd worden en wat ook bijzonder is, is dat het vlees van zo hoog mogelijk in een schaal moet vallen. Vervolgens wordt het vlees in “schoongemaakte poepzakjes” oftewel darmen, gedaan. Jenthe maakt van varkensvlees een fijne salami, die een paar weken moet drogen. Lara heeft van kippenvlees chipolata-worstjes gemaakt; deze kunnen dezelfde dag al worden klaargemaakt en gegeten, en nadat de dames hun kookkunsten hebben getoond komen vriendjes, vriendinnetjes, 2 neefjes en opa’s en oma’s aan. Wat een feest!

Samen met Sacha en Chris van Boergondineren bereiden met de kinderen het diner voor. De lekkerste chips als voorafje, aardappels op een stokje, appelmoes en een overheerlijke salade. En natuurlijk de door Lara versgemaakte chipolata-worstjes. Iedereen smult er heerlijk van.

Tussen het lekkers door wordt er fijn gespeeld in de hooiberg en rond de boerderij. De volwassenen genieten in het zonnetje van deze prachtige locatie. Het nagerecht is ook erg bijzonder: een supermooie taart met een CliniClown erop die jongleert met salami. De taart smaakt ook nog eens heerlijk. Wat was dit een geweldige dag. En wat is Jenthe, die het de hele dag heeft volgehouden na zo'n heftige week, een kanjer!

Deze wensvervulling werd mede mogelijk gemaakt door CliniClowns. Bezoek de CliniClowns website voor meer informatie over hun fantastische werk: Website CliniClowns

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.