Jaouad wil graag een spannende dag met snelheid en hoogtes.

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Jaouad wil graag een spannende dag met snelheid en hoogtes.
01 April 2015 Afgelopen maand vervulde Make-A-Wish Nederland Jaouad (17) zijn allerliefste wens. Jaouad wilde graag een spannende dag met snelheid en hoge hoogtes. Maar.. niet zonder zijn allerbeste vrienden. Jaouad is namelijk gek op zijn vrienden, wanneer zij blij zijn, is hij dat ook. De insteek van de wens is dat Jaouad met deze wensvervulling weer kracht opdoet voor de komende tijden. We hopen dat bij de herinnering aan zijn wens de positieve energie nog lang mag blijven doorwerken!
 

Een hechte vriendengroep, zondagochtend en een limousine: dat is hoe de wensdag van Jaouad start! Maar waar gaan ze heen? Onderweg raden Jaouad en zijn vrienden telkens de weg, maar ze komen niet ver… Bij de borden "Zandvoort" krijgen ze wel al een vermoeden; ze durven het eigenlijk niet te hopen. Aangekomen op het circuit zien de vrienden en Jaouad allemaal coole snelle auto’s: wauw! Daan van Autosportinfo, die zelf al 14 jaar coureur is, onthaalt het gezelschap. Hij geeft hen een uitgebreide rondleiding op het circuit en toont hen het beste plekje om de auto’s te zien racen. ”Wow kijk die bochten!” Ondanks het mooie weer en de stralende zon heeft iedereen het een beetje koud gekregen. Tijd voor warme chocomelk met slagroom! Als iedereen is opgewarmd, gaat het gezelschap naar buiten. Daan heeft zijn racepak aangetrokken en neemt hen mee naar een van de pitboxen. Daar staat een supersnelle auto, en ja hoor: iedereen mag met de coureur een paar rondjes maken op het circuit! Dat is gaaf! Toch ook best spannend. Jaouad laat zijn beste vriend eerst gaan, hij kijkt het liever eerst even aan. Nadat zijn vriend weer de pitbox in komt rijden, wilt de rest ook. Jaouad mag zelfs 2x! Het blijft niet alleen bij racen, nee zelfs driften. De rest staat lekker aan de zijlijn in het zonnetje te kijken: wat genieten ze! Van dat racen krijg je honger, dus iedereen snelt naar binnen in de kantine om een lekker broodje te eten. Na de lunch neemt Daan afscheid van het gezelschap. Daan heeft zelf ook nog een cadeau voor Jaouad, een raceboek: dat is gaaf! Samen bladeren ze nog wat door het boek, maar dan is het echt tijd om te gaan.

De limousine brengt de vriendengroep naar bestemming twee. Wat zal dat zijn? Jaouad kan zijn ogen niet geloven? Een helikoptervlucht? Cool! Nick van Ryvas Helicopters onthaalt het gezelschap. Samen met zijn beste vriend stijgt hij op, zijn vrienden kijken mee bij het opstijgen en maken selfies en foto’s bij de helikopter. Op zo’n mooie heldere dag een helikoptervlucht? Dat kan bijna niet beter! Wel waait het hard, dus Jaouad wordt wel een beetje misselijk. Gelukkig mocht dit de pret  niet drukken. 

“Ik kan het echt niet geloven: zoveel verrassingen in een dag?!”

Nadat Jaouad zijn vrienden bijgepraat heeft over deze belevenis, brengt de limousine het gezelschap naar de volgende bestemming: restaurant Topkapi! Wat een gezellige plek om deze mooie dag af te sluiten. Heerlijke hapjes en alles Hallal! Ondertussen krijgen we nog een concert van wat kinderen die daar aan het spelen zijn: heel schattig! Als kers op de taart krijgt Jaouad nog een cadeau. Na wat voelen en raden maakt hij het open: bokshandschoenen van Peter Jan met zijn eigen naam erop! Jaouad doet de handschoenen gelijk aan en er wordt nog een groepsfoto gemaakt. Na nog een theetje en wat baklava gaat het gezelschap met een volle buik en een voldaan gevoel naar huis.

Wat een dag!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.