Jan Tinbergen College uit Roosendaal knalt!

terug naar nieuws
Home > Nieuws > JTC Roosendaal haalt tijdens GoedeDoelenDag ruim 11.000 euro op voor Make-A-Wish Nederland!
21 Maart 2017

 

Het Jan Tinbergen College is een openbare scholengemeenschap voor vwo, havo en mavo in Roosendaal. De school heeft ongeveer 1500 leerlingen, en is vernoemd naar de eerste Nederlandse Nobelprijswinnaar voor de Economie Jan Tinbergen.

Leerlingen van het JTC kozen Make-A-Wish Nederland als een van de goede doelen tijdens het afgelopen schooljaar. In februari werd gestart met het voorbereiden van de actie zodat kinderen alvast sponsors konden gaan zoeken.

 

Heitje voor een karweitje

De brugklasleerlingen gingen aan de slag volgens het Heitje voor een Karweitje principe en haalden met het verrichten van kleine klusjes geld op. Gewapend met een JTC kluskaart zocht ieder kind naar klusjes. Bij vragen over de actie toonden ze de achterzijde van de kluskaart waar uitleg over de actie werd gegeven.
 
 
 

Sportieve prestatie

De overige leerlingen konden zelf bepalen aan welke sportieve activiteit zij wilden deelnemen, en met 15 verschillende activiteiten is dat best lastig! Gekozen kon worden uit o.a. hardlopen (verschillende afstanden), zwemmen, een dans marathon, wedstrijden voetbal / basketbal / volleybal, zelfs steppen en spinnen! Na de keuzebepaling begonnen de leerlingen enthousiast met het zoeken naar sponsoren voor hun sportieve activiteit, mét sponsorkaart om alles te registreren.
 
 

 

Actiedag voor Make-A-Wish

Op 12 april, de 113e verjaardag van Jan Tinbergen en dé traditionele JTC GoedeDoelenDatum, was het dan zover en deden alle leerlingen hun uiterste best om zoveel mogelijk geld in te zamelen! Door brugklasleerlingen werden auto’s gewassen, boodschappen gehaald, en menig hond werd getrakteerd op een extra rondje wandelen. Verspreid over de verschillende sportlocaties in Roosendaal werkten ook de overige leerlingen zich tijdens hun activiteit in het zweet en presteerden op topniveau.
Eind van de dag werden alle klus- en sponsorkaarten, samen met het geld, ingeleverd op school.
 
De volgende dag werd tijdens de ochtendpauze door de rector bekend gemaakt dat het geweldige bedrag van € 11.285,43 door de leerlingen van het JTC is opgehaald!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.