Inzamelingsactie van Basisschool De Klipper

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Inzamelingsactie van Basisschool De Klipper voor Make-A-Wish Nederland.
31 Maart 2015 Inzamelingsactie van Basisschool De Klipper voor Make-A-Wish Nederland.
 

Ieder schooljaar werkt OBS De Klipper een aantal weken hard aan een project. Dit jaar is De Klipper bezig geweest rondom het thema ‘Lichaam’. De klassen besteden dan iedere dag lessen aan dit thema en er worden ook uitstapjes gemaakt. Zo werden er uitstapjes gemaakt naar Naturalis en Corpus, maar ook naar de opticien in het winkelcentrum. In sommige groepen zijn er mensen uitgenodigd om iets te vertellen, bijvoorbeeld een verpleegster van de eerste hulp en iemand van stichting KNGF geleidehonden.

De school werkt naar de afsluitingsavond van het project toe, waarbij ze alles wat ze gemaakt en geleerd hebben tentoon stellen. Ouders, vrienden en familie mogen dit komen bewonderen. Ook wordt er op de afsluitingsavond ieder jaar geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar heeft de Klipper gekozen voor Stichting Make-a-Wish Nederland.

Make-A-Wish Nederland (voorheen Stichting Doe Een Wens) vervult de liefste wens van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een liefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Dit heeft een langdurend en positief effect. Zowel op het kind zelf, als op zijn of haar directe omgeving.

De kinderen van de Klipper zamelen geld in door op de afsluitingsavond zelfgemaakte spullen te verkopen. Ook is er een loterij en bakken ouders taarten en andere lekkernijen. Dit jaar hebben de kinderen van De Klipper 1971 EURO  opgehaald voor de stichting.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.