Indrukwekkende finale Moneymakers

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Indrukwekkende finale Moneymakers
03 Mei 2015

"We boffen maar dat we gezonde kinderen zijn".

Een zin die donderdag 16 april, tijdens de verkiezing van de beste onderneming van het jaar, vaak werd uitgesproken. De leerlingen van het Cansius College in Nijmegen kregen de opdracht een eigen onderneming te starten. Tijdens de finale avond presenteerden de winnaars van elke klas hun eigen werk aan een jury. De opbrengst van het project is voor Make-A-Wish Nederland.

 

Project Moneymakers
Voor het vak economie kregen leerlingen uit de derde klassen van het Cansius College in Nijmegen, de opdracht om in groepjes een winstgevende onderneming op te zetten. De leerlingen hebben hiervoor verschillende workshops gevolgd. De opbrengt gaat dit jaar naar  Make-A-Wish Nederland. De school helpt hierdoor mee met het vervullen van de liefste wens van kinderen van 3 t/m 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. De leerlingen hebben diverse ondernemingen opgezet. Hier hebben zij de afgelopen maanden een enorme hoeveelheid tijd en energie in gestopt. 

Finale avond
Per klas werd de beste onderneming uitgekozen, welke tijdens de finale werd gepresenteerd. De jury bestond uit de rector van de school, een ondernemer, een vrijwilliger van Make-A-Wish Nederland, een financieel deskundige en een journalist. De jury was erg onder de indruk van de ondernemersplannen en het resultaat. Zij hebben gekozen voor de winnaar: “WAM4U”. Dit groepje jongens uit klas 3VE, heeft matjes voor in een planten pot verkocht. Deze matjes absorberen water en geven dit geleidelijk af aan de plant. Na de bekendmaking gingen de vijf jongens helemaal uit hun dak. In hun slotpleidooi gaven zij aan: “Wat als je 14 jaar bent en je toekomst is niet zo zeker? … Wij kunnen allemaal een steentje bij dragen om deze kinderen niet op te laten geven. Door financieel in actie te komen kan de stichting Make-A-Wish de liefste wensen van deze kinderen in vervulling laten gaan, zodat zij de onzekerheid los kunnen laten. Wij hebben dan ook één doelstelling: make a wish possible”.

Het was een hartverwarmende avond. De leerlingen zijn erg creatief en met veel passie aan het werk geweest. Bedankt!

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.