Hanneke Verburg nieuwe directeur Make-A-Wish Nederland

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Hanneke Verburg directeur Make-A-Wish Nederland
02 Januari 2017
Verburg zet de ingezette professionalisering van het goede doel voort. “Make-A-Wish heeft de ambitie om een A-merk te worden en verdient dat ook. We zetten ons in voor een heel erg kwetsbare groep, kinderen met een levensbedreigende ziekte. Door het vervullen van hun liefste wens laten we ze even vergeten dat ze ziek zijn.” Het aantal wensen dat Make-A-Wish jaarlijks vervult moet substantieel groeien. In 2016 werden in Nederland ruim 500 wensen vervuld. Per jaar krijgen 1200 kinderen te horen een levensbedreigende ziekte te hebben.


Internationale netwerk
Om de gestelde doelen te realiseren wil Verburg onder meer nieuwe manieren van fondsenwerving omarmen, zoals crowdfunding. Ook wil ze het internationale netwerk van Make-A-Wish meer benadrukken. “Het is de grootste wensvervullende organisatie ter wereld, dat moet nóg meer afstralen op Nederland. Daardoor wordt het aantrekkelijk voor grote bedrijven om zich aan ons te binden en ons te steunen.” Het delen van de verhalen van de kinderen waarvan een wens vervuld wordt is volgens Verburg belangrijk en moet op zoveel mogelijk manieren plaatsvinden.

“Na 15 jaar diverse managementfuncties in het bedrijfsleven te hebben bekleed besloot ik na een sabbatical iets te willen doen dat impact heeft op mensen, iets waarvan ik het effect kan zien. Bij Make-A-Wish kan ik mijn ervaring uit het bedrijfsleven daar goed voor gebruiken”, aldus Verburg. “Ik ben ooit in het onderwijs begonnen omdat het mijn passie was om met kinderen te werken. Het voelt nu alsof de cirkel weer rond is.”

"Wij zijn blij met de komst van Hanneke als nieuwe directeur. We zien uit naar de samenwerking en met elkaar hopen we van nóg meer zieke kinderen de liefste wens in vervulling te laten gaan", aldus Hans Geels, voorzitter van het bestuur van Make-A-Wish Nederland.

 

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.