Gijs droomt van een Champions League wedstrijd

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Make-A-Wish Nederland vervult de voetbalwens van Gijs uit Eindhoven
09 November 2015

Gijs (15 jaar) heeft leukemie. Hij is een spontane, sportieve tiener die maar al te graag zelf een balletje trapt. Dat doet hij bij RPC, zijn eigen club, in Eindhoven. Als echte PSV-fan kijkt ook heel graag naar “de grote jongens” van PSV. Zijn allerliefste wens is dan ook om voor één keer mee te mogen naar een Champions League wedstrijd van PSV en als het even kan ook nog wat spelers te ontmoeten. Op 3 november ging die wens in vervulling en zorgden Make-A-Wish Nederland en de PSV ervoor dat de avond van Gijs niet meer stuk kon tijdens de Champions League wedstrijd van PSV tegen VfL Wolfsburg.

 

 

Ritje in een limousine
Gijs zit helemaal met zijn neus in de natuurkundeboeken als we om 12.30 uur zijn klaslokaal binnenkomen op het Van Maerlant Lyceum in Eindhoven. Verrast kijkt hij op als hij zijn ouders ziet. “Ga je mee Gijs, we gaan er een speciale dag van maken”, zegt vader Bram enthousiast. De hele klas gaat mee om Gijs uit te zwaaien. Gijs kijkt verbaasd naar zijn ouders als hij de zilvergrijze limousine buiten ziet staan. Ook zijn klasgenoten vinden het “vet” dat hij met zo’n “dikke” auto opgehaald wordt. Zij wensen hem een fijne dag toe en zwaaien hem uit. Zijn eerste ritje samen met vader Bram, moeder Anne, broertje Freek en zusje Roos is maar kort. De eerste stop is namelijk het Italiaanse restaurant “Mangiare”. Italiaans is het favoriete eten van Gijs. Na zo’n hele ochtend op school gaat een overheerlijke pizza Drago er bij Gijs wel in!

De ene verrassing na de andere                                                                                                     Als alle buikjes rond zijn vertrekken we weer met onbekende bestemming. “Gaan we naar huis of zo?”, vraagt Gijs nieuwsgierig want de route doet dat vermoeden. Niks ervan! Wat is dat nou, we gaan naar RPC, zijn eigen voetbalclub. “Hé, volgens mij zie ik allemaal bekenden!” zegt Gijs stralend als hij zijn teamgenoten op het veld ziet staan. Zij zijn speciaal naar de club gekomen om Gijs te verrassen. Plotseling verschijnt er een opvallende figuur, die Rowdy heet. Deze freestyle goeroe haalt de gekste kapriolen uit met een bal en gaat de jongens een clinic geven. Ook Gijs is van de partij om zich al die leuke trucjes eigen te maken. Als ze na de clinic nog een partijtje doen rust Gijs even uit. In de kantine die versierd is met vlaggen van PSV, geniet iedereen na afloop van patat met een snack. Op naar een volgend avontuur, kartbaan Hezemans. De eerste heat is exclusief voor Gijs en zijn familie. Tijdens de tweede heat zijn ze allemaal nog fanatieker en racen ze er naar hartenlust op los.

PSV stadion, wedstrijd en spelershome
Om half acht is het tijd om weer te vertrekken. De rit gaat naar de Frederiklaan in Eindhoven, naar het PSV-stadion. “Wow, echt gaaf”, laat Gijs zich glunderend ontvallen. In het PSV-stadion wordt er uiteraard meteen een familiefoto genomen. Dan worden we meegenomen naar het veld en krijgt Gijs een PSV-shirt aangeboden als aandenken aan deze avond. Gijs heeft een mooie plek met goed overzicht op het veld. Er heerst een bruisende sfeer en de spanning stijgt bij de start van de wedstrijd. Als PSV in de tweede helft ook nog 2 goals scoort is het één groot feest in het stadion. Gijs straalt! Na de wedstrijd gaan we naar het spelershome waar we onder het genot van een hapje en een drankje napraten. En … daar scoort Gijs nog een aantal mooie kiekjes samen met spelers als Bruma, Zoet, Pereiro, Arias, Hendrix, Pröpper, en Willems. Fantastisch! Maar Gijs is na zo’n lange dag best moe. Om 23.45 uur zet de limo Gijs en zijn familie weer thuis af. Wat een bijzondere dag!!!

Italiaans restaurant Mangiare Eindhoven

Voetbalclub RPC

Kartbaan Hezemans Eindhoven

PSV Eindhoven

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.