Genezen vriendinnen zetten zich in voor ernstig zieke kinderen

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Genezen vriendinnen zetten zich in voor ernstig zieke kinderen
01 November 2016

De vriendschap tussen Iris Wilmink (23) uit Braamt en Eline de Vries (22) uit Zutphen bloeide op door de moeilijke periode waar ze allebei doorheen gingen. De meiden lagen maandenlang in het Radboud UMC in verband met een levensbedreigende ziekte. Om in deze periode ook weer eens gewoon kind te kunnen zijn, vervulde Make-A-Wish Nederland hun liefste wens. De vriendinnen hebben tijdens de dag vol verrassingen veel positieve energie gekregen. Om deze reden gaven zij op 2 oktober door middel van estafetteloop: ‘de Wenstafette’, de kracht van de wens symbolisch door aan andere kinderen die ernstig ziek zijn.

 

Een zware periode

Iris was 15 jaar oud en kreeg vreselijk nieuws. Er was lymfeklierkanker bij haar geconstateerd. Dit was de start van een zware periode. Het ging een tijd zo slecht dat ze bijna niet meer van haar ziekenhuiskamer af kwam. Tegelijkertijd lag Eline, toen (15) jaar, in het ziekenhuis. Ze streed hier voor de tweede keer tegen leukemie. Door de vele complicaties is Eline negen maanden lang niet thuis geweest.

 

Glee in Los Angeles

Ondanks de nare periode kon Iris nog steeds genieten van de Amerikaanse serie ‘Glee’. Make-A-Wish Nederland organiseerde voor haar een bezoekje aan een opname van de serie in Los Angeles. Als kers op de taart mocht Iris de cast ontmoeten. Tot slot kon ze zich vermaken in de Universal Studios. Iris: “Ik voelde mij tijdens deze dagen heel speciaal. Nog regelmatig ben ik blij dat ik dit mee heb mogen maken”.

 

Koken, puzzelen en slapen op een cruiseschip

Ook de liefste wens van Eline werd door Make-A-Wish Nederland in vervulling gebracht. Zij bezocht restaurant Las Palmas van topkok Herman den Blijker. De verrassing werd nog groter toen zij hoorde dat ze met Herman in de keuken mocht staan. Eline: “Hij was hartstikke aardig. We hebben gesproken over van alles en nog wat”. De volgende stop was ‘Denksport’. Eline kreeg een kijkje achter de schermen bij het bedrijf, bekend van de puzzelboekjes. De dag werd afgesloten op een groot cruiseschip. Eline kreeg hier als grote massageliefhebber een heerlijke behandeling en kon vervolgens slapen op de golven.

 

De bloei van een vriendschap

De moeders van de jonge strijders spraken elkaar regelmatig op de ziekenhuisgang. Iris en Eline waren op dat moment te ziek om elkaar te bezoeken. Op een gegeven moment lukte het om elkaar met de rolstoel te zien. Het blijkt de start van een hechte vriendschap. Nog steeds zien Eline en Iris elkaar regelmatig. Dit is niet voor niets: ze begrijpen elkaar.

 

Wenstafette

De vriendinnen zijn gelukkig beiden genezen verklaard! Ze denken nog regelmatig terug aan de wensvervulling. Eline: “Ik gun alle zieke kinderen zo’n beleving”. Ze hoeven er dan ook niet lang over na te denken om mee te lopen met de Wenstafette.

Het sprookjesachtige kasteel Groeneveld was zondag 2 oktober het decor van de allereerste Wenstafette. Bijna 100 oud wenskinderen van Make-A-Wish Nederland deden mee aan deze bijzondere sponsorloop. Met hun deelname hebben zij geld opgehaald waarmee nog meer allerliefste wensen mogelijk zijn. In totaal is er € 61.603,16,-- opgehaald. “Met de Wenstafette geven we de kracht van een wens door aan nieuwe wenskinderen. We zijn enorm trots op deze groep oud wenskinderen. Het is een mooi bedrag waarmee wij vele allerliefste wensen kunnen vervullen,” legt Make-A-Wish Nederland directeur Peter Douwes uit. 

In de tuin van Kasteel Groeneveld was een speciaal parcours uitgezet. Fanatiek gingen de oud-wenskinderen om 13.30 uur van start. Aangemoedigd door familie en vrienden werd het een sportieve middag waarbij alle deelnemers zich maximaal hebben ingezet. Zo ook Eline en Iris. Zij hebben samen € 940,- opgehaald.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.