Genezen Juliette (12) geeft de kracht van de wens door

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Genezen Juliëtte (12) uit Huissen helpt ernstig zieke kinderen
27 September 2016

Een periode van ziekenhuisbezoeken

Het is alweer 9 jaar geleden dat er leukemie bij Juliëtte werd geconstateerd. Ze werd twee jaar lang behandeld met chemotherapie. Dit had ook grote gevolgen voor haar gemoedstoestand. Haar moeder: “Juliëtte zat richting het einde van haar behandeling in een negatieve spiraal. Ze liep bijna niet meer en tijdens de ziekteperiode zagen we geen lichtjes meer in de ogen van onze dochter”.

 

 

Wensvervulling

Make-A-Wish Nederland zette de kleine strijder tijdens deze zware periode in het zonnetje en vervulde haar liefste wens. Juliëtte mocht voor een dag een prinses zijn op een kasteel. Het heeft veel betekent voor het hele gezin. Moeder: “Door de wensvervulling is Juliëtte emotioneel uit de negatieve spiraal gekomen. Ze straalde voor het eerst weer en ging zelfs weer rennen! Dit doet wat met je als ouders. Het was emotioneel om haar die dag weer te zien opbloeien”. Op de kamer van Juliëtte hangt nog steeds een fotocollage van de dag als mooie herinnering. Juliëtte’s moeder is er van overtuigd dat een wensvervulling een positief effect kan hebben op een kind dat door een moeilijke periode gaat.

 

Junior-ambassadrice

De kleine prinses is niet meer zo klein. Juliëtte is nu een grote meid van 12 jaar en gelukkig gaat het nu erg goed met haar. Na ruim 5 jaar campagnekanjer te zijn geweest van de stichting is Juliëtte er trots op dat ze nu aansluitend juniorambassadrice van Make-A-Wish Nederland mag zijn. Dit houdt in dat ze regelmatig cheques in ontvangst neemt en haar eigen verhaal vertelt. Ook maakt ze samen met haar zus schilderijen voor veilingen ten bate van Make-A-Wish. In alle schilderijen die zij samen maken komt het prinsesje van de wensvervulling symbolisch terug.

 

Wenstafette

Juliëtte gunt andere kinderen ook het positieve effect van een wensvervulling. Om nog meer kinderen kracht te geven voor de toekomst, loopt zij mee met de wenstafette bij Kasteel Groeneveld in Baarn. De eerste editie van deze estafetteloop vindt plaats op 2 oktober. Voormalig wenskinderen gaan gezamenlijk zoveel mogelijk rondjes rennen tijdens deze estafetteloop voor Make-A-Wish Nederland. Er wordt een parcours afgezet vol verrassingen en activiteiten.

 

Sponsoren kan via www.wenstafette.nl

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.