Feestweek Niekerk, Oldekerk, Faan zamelt 3.300 euro in

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Feestweek Niekerk, Oldekerk, Faan zamelt 3.300 euro in
07 September 2014
 

De cheque werd dinsdagavond 2 september overhandigd aan Liset de Wildt. Zij is vrijwilligster bij Make-A-Wish en woont in Oldekerk: “Het is hartstikke goed gegaan en ben meer dan tevreden. Mijn doel was eerst 1.000 euro, maar dan kon ik al snel bijstellen. Ik had nooit verwacht dat we met deze dorpen zoveel bij elkaar konden brengen.” Namens de feestweekorganisatie reikten Iemy Bouma, Wauter Bonnema en Abel Tjoelker de cheque uit. “Het was de eerste keer dat we samenwerkten met Make-A-Wish en het is goed bevallen. We hebben er in het bestuur over gehad en het besluit was snel genomen. Misschien volgend jaar wel weer”, aldus Tjoelker.

Tijdens diverse activiteiten was Make-A-Wish aanwezig. Het begon met het beachvolleybal, waar een kraampje stond met onder andere een grote ranjakoe en een grabbelton met leuke prijsjes aangeboden door diverse lokale ondernemers, waaronder de Marskramer in Grootegast, Slagerij Nanning van Wijk en Bakkerij Noordhof. Bloembinderij Christina uit Niekerk stelde prijzen voor de jaarmarkt beschikbaar en doneerde gedurende de week van ieder verkochte bos bloemen 1,50 euro aan Make-A-Wish. Tijdens de muziekavonden Spijkerpop en Hollandse avond in de feesttent stond een collectebus en op de jaarmarkt was Make-A-Wish ook aanwezig. “Mensen konden tasjes met gadgets winnen bij het enveloppenspel en aan het begin van de middag waren we al door de blauwe tasjes heen en moesten we opnieuw gaan vullen. De jaarmarkt kleurde blauw”, grapt De Wildt.

Buiten de acties tijdens de feestweek, waren er ook losse initiatieven. Zo was op basisschool De Opstap in Niekerk een statiegeldactie en ondanks dat het de eerste week na de vakantie was verliep dit ook succesvol. In Oldekerk werd voor het eerst een kerkdienst in de feesttent gehouden, waar een collecte gehouden werd, voor het goede doel. Zo verliep niet alleen de feestweek prettig, maar was ook het eraan koppelen van Make-A-Wish Nederland zeer succesvol. Niekerk, Oldekerk en Faan hebben zich daarmee weer eens positief weten te onderscheiden.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.