FC Groningen draagt winst op aan wenskind Dinand (11)

terug naar nieuws
Home > Nieuws > FC Groningen draagt winst op aan wenskind Dinand (11)
04 Mei 2015 Het elftal had het Dinand in oktober al beloofd. "We gaan voor die beker, voor jou", zeiden de spelers van FC Groningen tegen de 11-jarige Dinand. Ze waren toen net de derde ronde doorgekomen, maar waren vastbesloten om voor Dinand de beker te winnen. Dinand en de selectie van FC Groningen maakten in augustus 2014 voor het eerst kennis met elkaar, een bijzondere ontmoeting. dankzij Make-A-Wish Nederland kwam Dinand zijn allerliefste wens uit: hij mocht tijdens een training met zijn FC Groningen helden meevoetballen, hij kreeg een rondleiding door het stadion en ging met de groep op de foto. Als verrassing kreeg hij kaartjes voor de wedstrijd FC Groningen-Ajax.
 

Die dag maakte niet alleen indruk op Dinand zelf maar ook de spelers waren geraakt door het feit dat zo'n jong kind al moet vechten tegen een vreselijke ziekte. Dus besloten ze hem twee maanden later, bij hoge uitzondering, mee te nemen in de spelersbus op de terugreis van een westrijd.

Zelfgemaakt gelukspoppetje

Het werd een terugreis met kippenvel en tranen voor de spelers. Dinand had voor alle spelers een zelfgemaakt gelukspoppetje meegenomen. Later op de avond vroeg hij aan zijn moeder waarom sommige spelers moesten huilen toen ze het poppetje van hem kregen. Toen Dinand met een trotse glimlach de bus uitstapte, riep teammanager Bas Roorda: “De volgende bekerwedstrijd ben je er weer bij he?” Dat duel zou op 17 december zijn, maar dit heeft Dinand niet meer mee mogen maken. Helaas heeft Dinand zijn strijd tegen kanker verloren.

Onlosmakelijk verbonden

Zijn dood kwam keihard aan bij de selectie van FC Groningen. De meeste spelers dragen het gelukspoppetje van Dinand nog iedere dag bij zich. Hij is onlosmakelijk verbonden aan het wonderlijke bekeravontuur dat de club dit seizoen heeft meegemaakt. De spelers hielden woord en wonnen de beker. Helaas kon Dinand het niet meer meemaken, maar de spelers zijn ervan overtuigd dat hij 'ergens van boven' heeft gezien hoe ze de trofee de lucht in tilden, voor hem.

Make-A-Wish Nederland

Make-A-Wish Nederland is onder de indruk van het feit dat de beker is opgedragen aan Dinand. Jaarlijks vervult Make-A-Wish circa 500 wensen voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Onder levensbedreigende ziekte verstaat Make-A-Wish dat een ziekte leidt of kan leiden tot een beperking van de levensverwachting. Jaarlijks krijgen 1200 kinderen de diagnose een levensbedreigende ziekte te hebben en voor al deze kinderen wil Make-A-Wish graag een wens vervullen. Help jij mee? SMS ‘Wens’ naar 4333.

FC Groningen

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.