Ex-wenskind Nina doet actie voor ons

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Ex-wenskind Nina (7) uit Heerlen doet inzamelactie op basisschool De Tovercirkel
31 Mei 2017

De 7-jarige Nina Wronowski uit Heerlen heeft zelf een actie opgezet op haar eigen basisschool in Heerlen om geld op te halen voor Make-A-Wish Nederland. Vorig jaar hebben wij haar allerliefste wens in vervulling gebracht en dat gunt ze andere ernstig zieke kinderen ook. 

 

Spaarpotactie

Basisschool De Tovercirkel hoefde niet lang na te denken toen Nina haar idee voor een inzamelactie vertelde en bood volledige medewerking. Gedurende twee weken heeft Nina daarom samen met haar moeder in iedere klas verteld over Make-A-Wish en haar eigen ervaring daarmee. Vervolgens heeft ze een spaarpot achtergelaten in de klas, met de vraag om te doneren. Tijdens een bijeenkomst met de hele school heeft ze het totaalbedrag van €253 bekendgemaakt en overhandigd aan een vrijwilliger van Make-A-Wish in Limburg. Nina hoopt dat andere kinderen met een levensbedreigende ziekte ook zo’n bijzondere wensvervulling kunnen krijgen als zij heeft gehad.

 

Vervolg aan actie

Omdat er zo positief gereageerd is op deze actie, heeft Nina besloten om ook tijdens haar communie en de dankviering aandacht te vragen voor Make-A-Wish om zo het bedrag nog wat hoger te kunnen maken. En ze hoopt binnenkort op de andere dependance van de school dezelfde spaarpotactie op touw te kunnen zetten.

 

Onvergetelijke wensvervulling

Vorig jaar, toen Nina bijna aan het eind was van haar behandeltraject tegen een auto immuun ziekte, lieten wij haar allerliefste wens in vervulling gaan. Ze mocht zeehonden verzorgen in het zeehondencentrum in Pieterburen. Dit was een onvergetelijke ervaring, waar ze samen met het gezin enorm van genoten heeft. Ze heeft hier echt kracht uit kunnen halen.

Inmiddels gaat het goed met Nina. Ze kan gelukkig weer een normaal leven leiden.

Een paar weken geleden hadden we nog een extra verrassing voor haar. Ze kon aanwezig zijn bij het vrijlaten uit de zeehondenopvang van een aangesterkt zeehondje. Daar heeft ze dankbaar gebruik van gemaakt en ook daar heeft ze weer met volle teugen van genoten.

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.