Een prinses op een tractor

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Een stoere prinses op klompen
18 Mei 2014 De vrolijke Rinke (4) heeft leukemie, ze houdt van prinsessen maar is tegelijkertijd een héle stoere meid! Rinke maakt zich klaar voor een dag op school. Net als iedere andere morgen krijgt Rinke een broodtrommeltje mee van haar moeder, maar wat ze niet doorheeft is dat daar vandaag helemaal niets in zit! Plots stopt er een roze limousine voor de school. Stiekem worden alle klassen opgehaald. Als laatste is de klas van Rinke aan de beurt. Rinke kruipt dicht tegen mama aan, wat spannend!
 

Een prinses op klompen

Door de erehaag die alle klassen gevormd hebben loopt Rinke, samen met haar vader, moeder en haar zusjes Birthe (9) en Jilne (7) naar de limousine toe. Als ze in de auto zitten krijgen de meiden meteen een paar cadeautjes. Rinke krijgt een prinssenjurk en een mooie tiara. Ook krijgt ze één roze klomp. Daar snapt ze niets van! “Waar is de andere klomp dan?”, vraagt Rinke aan haar vader. “Ken je het verhaal van Assepoester nog, Rinke? Vandaag moet jij op zoek naar de tweede klomp.” Rinke straalt! De limousine rijdt een erf op met een grote boerderij. Het gezin stapt uit en de boer staat ze op te wachten, hij heeft allemaal verrassingen in petto.

Op de boerderij

Om te beginnen heeft de boer een parcours uitgezet. Met een echte tractor rijdt Rinke het parcours. Wat een talent! Razendsnel om alle pionnen, een rondje om de rotonde en zelfs achteruit gaat Rinke goed af. Ook Birthe en Jilne mogen rijden. Dat smaakt naar meer! Gelukkig staat de grote tractor al klaar om met het hele gezin een rondje te rijden. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar de tweede klomp, maar waar moeten ze beginnen? Gelukkig heeft de boer een tip. Ze moeten een wenssteen in de wensput gooien. Ze maken een tocht door de weilanden en dan zien ze een eik. Onder eik is de wensput. Rinke gooit de wenssteen in de put en ja hoor… er verschijnt een gouden doos. De tweede klomp! Snel trekt Rinke haar klompen aan.

Mijn kasteel

Dan is het tijd om te gaan. Ze stappen in de limousine. De limousine stopt voor een groot kasteel waar een hofdame klaar staat voor Rinke. “Dit is mijn kasteel”, roept Rinke als ze uitstapt. Er wacht een heel prinsessenprogramma. Deftig friet eten, een prinsessentaart maken en een speurtocht. Aan het eind van de dag kan Rinke als volleerd prinses wuiven, buigen en lopen. Ze weet zelfs hoe ze een kikker kan omtoveren tot een prins. Rinke: “Mag ik hem overal kussen? Dan kus ik de kikker op zijn kont”. Natuurlijk verschijnt er een knappe prins voor haar neus! Na een ritje in de koets is het tijd om weer naar huis te gaan. “Alles was leuk!”, aldus Rinke.


Moeder van Rinke: “Precies  zoals Rinke is hebben jullie haar wens vervuld. Een prinses op boerenklompen! En als mensen vragen wat ze gedaan heeft zegt ze nog steeds: Naar MIJN kasteel geweest. Ze blijft stralen...”

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.