EEN KONINKLIJKE DAG VOOR KLEINE FEMME

terug naar nieuws
Home > Nieuws > Femme voor één dag prinses op kasteel Heeze
06 Maart 2015

Femme (3 jaar oud) is levensbedreigend ziek. Een dagje prinses zijn daar droomt ze van zo klein als ze is. Een mooie prinsessenjurk, een heus kasteel en een koets met lakeien mag daarbij niet ontbreken.! Het overkwam haar dinsdag 3 maart en ze was helemaal in de wolken. Make-A-Wish Nederland zorgde er die dag voor dat haar grote wens werkelijkheid we

 

Een“vorstelijk” ritje                                                                                                                       Een tikje zenuwachtig maar stralend doet Femme die ochtend de deur open. “Kom we gaan”, zegt ze kordaat als ze ons aankijkt. Maar wacht eens even zijn we niets vergeten? Jazeker!, want Femme en haar vriendinnetje Lieve worden eerst omgetoverd  tot twee prachtige prinsessen. Wauw, een echte “Frozen” jurk die ze zo graag wilde hebben. Er twinkelen sterretjes in haar ogen. Terwijl Femme en Lieve mooi opgemaakt worden valt Femme’s oog op de rose schelpjes. De hele gang ligt vol en kijk eens het lijkt wel een pad. Vlug de jasjes aan want we moeten gaan! Haar mondje valt open van verbazing als ze de rose limousine ziet staan. Super gaaf. En zo rijdt prinses Femme helemaal in stijl naar de volgende verrassing.

 
De glazen koets, een kasteel, hofdames en lakeien
Aangekomen in Heeze gaan haar ogen wagenwijd open als ze de waanzinnig mooie glazen koets ziet staan. Ze is niet meer te houden en rent van de limousine recht de koets in. Ook papa en mama zijn helemaal overdonderd en mompelen zachtjes: “Dit is wel haar droom! Dank je…”. Op schoot bij papa geniet Femme volop van het ritje in de glazen koets en van de paarden.  Wat ziet ze daar helemaal in de verte? Is dat een kasteel? Wat spannend allemaal. Met een hoffelijke buiging maakt de lakei de deur van de koets open voor Femme. Hé dat is gek, het lijkt wel oom Erik en tante Chantal die verkleed zijn als lakei en prinses. De hofhouding wijst  de prinsesjes de weg naar het kasteel. Om even bij te komen van de kou wordt er een kopje thee gedronken. Dan is het tijd voor een spelletje en het maken van een puzzel. Super gezellig want de lakeien helpen mee.
 
Paardje hop
En alweer een nieuwe verrassing want buiten staat één van de paarden van de koets op haar te wachten. Een schot in de roos want Femme wil er niet meer van af en blijft maar rondjes rijden. Oma zegt glunderend: “Nu is de wens compleet! Ze praat thuis al maanden over paardrijden, prinsessen en kastelen”. En ze bedankt wel 100 keer. Met een smile van oor tot oor zegt Femme telkens weer: “Dit is mijn paard hè, mama?” Als het paard moe is gaan de prinsesjes, de ouders en opa en oma lekker lunchen. Uiteraard wordt alles majestueus opgediend door de lakeien die aan komen snellen als Femme op de gong slaat. Femme maakt er een leuk spel van door de make-up doos te vragen en de lippen van de lakeien helemaal rood te stiften. Ha,ha dat is grappig.
 
 
Prinsessendiploma en heerlijk eten
Je bent pas een “echte” prinses als je een diploma hebt. Femme en Lieve voeren allerlei opdrachten uit in de kamers van het kasteel. Van bellen blazen tot dansen en prinsessenverhalen het was een groot feest voor de kleine dametjes! Vol trots nemen ze dan ook hun prinsessendiploma in ontvangst!                   Van al die opdrachten zijn hun maagjes gaan knorren en gaan ze in de limousine op weg naar Oirschot waar ze in een chique restaurant een overheerlijk maaltje nuttigen. Tussen de bedrijven door mogen de twee prinsesjes ook nog neuzen in de keuken en helpen ze een handje mee. Aan tafel worden de nageltjes gelakt en kunnen ze naar hartenlust tekenen en kleuren. Maar dat is nog niet alles want ineens komen er nog 2 grote cadeaus boven tafel! 2 draagbare prinsessenkastelen! Wat worden ze verwend.
 
Maar ook prinsesjes worden moe en als we zeggen dat het tijd is om te gaan knikt Femme alleen maar. Thuis gaat ze meteen naar haar bedje om te slapen als een roos onde haar prachtige nieuw prinsessendekbed!
Kasteel Heeze

Make-A-Wish Nederland
Gebruiksvoorwaarden en Privacy


Wishnet

Tel 035 20 35 300 
KVK Woerden 41.13.13.21

Rabobank 36.60.21.222
IBAN NL48 RABO 0366 0212 22
BIC RABONL2U

ING Bank 25.333
IBAN NL11 INGB 0000 0253 33
BIC INGBNL2A
Nieuwsbrief
Wij versturen eens per 2
maanden een digitale
nieuwsbrief.